Плеймейт на 2014 година за САЩ Кенеди Самърс разкри, че има нова страст – търговията с ценни книжа.

„Обожавам трейдинга. Ставам сутрин, търгувам и си осигурявам парите за наема,“ казва 28-годишната Самърс.

Новото й хоби започнало през април тази година, когато била поканена да бъде говорител на конференция на Equities.com.

Тя получила безплатно обучение по дей трйдинг в Cyber Trading University и така се „зарибила“.

Казва, че схваща бързо. Нейният дядо бил банкер и тя си спомня, че някога й е говорил за акции.

Самърс живее в Лос Анджелис. Става в 5 сутринта и започва да търгува, още докато е по пижама. Cyber Trading University й позволяват да ползва техните чатове безплатно (по принцип услугата струва 297 долара на месец), тъй като тя ги промотира в Twitter, където има 15 000 последователи.

В чатовете тя обсъжда със своя учител Фаусто Пулиесе какви акции ще търгува през деня. Казва, че предпочита да търгува с най-активните позиции, с големите печелещи или губещи.

Когато приключи, все още е рано сутрин на Западното крайбрежие, така че тя може да продължи със заниманията си на модел.

Благодарение на дей трейдинга тя си набавя допълнителни доходи, тъй като професията на модел не носи твърди и постоянни доходи. Разбира се, и търгуването не носи такива, но все пак комбинирането на двата източника е добре за нея.

Самърс казва, че когато има „добър ден“, прави по 600 долара. Има дни, в които губи по 1 300 долара. Дните на загуба само я амбицират да работи повече.

„Не може да печелиш всеки ден, но се опитвам да балансирам,“ казва тя.

Самърс е родена в Берлин, Германия, тъй като баща й е военен. Той умира, когато тя е още дете. Израснала е в Хамптън, Вирджиния. Завършила е Антропология в колеж Mary Baldwin във Вирджиния.

Виж още: 10-те най-успели плеймейтки в света

След това се мести в Милано, преследвайки кариера в модния бизнес. Прекарала е известно време в Азия. Започнала е да учи медицина в Кюрасао. Искала е да стане пластичен хирург, но е учила само 2 години и половина.

Тогава решава да смени рязко амплоато си и изпраща свои снимки на Playboy. Те я харесват и я снимат за декемврийския брой през 2013 година. През следващата година става Мис Плеймейт на годината.

Титлата върви с автомобил MINI Cooper и чек за 100 000 долара, от които голяма част отиват за данъци, казва тя.

Тази година тя мисли да се премести в Лондон. „Там ще търгувам от 2 до 3 следобед“. Иска и да напише книга, в която да обяснява финанси на млади момичета.