Богатите обичат хотелите и често отсядат в тях. Когато обаче търсят повече уединение, те наемат частен имот, най-често на остров.

На Хаваите, например, могат да се намерят подходящи имоти за бягство от тълпите почти на всеки остров.

Но ако търсите изискани, луксозни и зашеметяващи резиденции, трябва да изберете една от следващите осем:

Hale Aouli

Тази вила с четири спални предлага 464 квадратни метра пространство. Намира се на брега на остров Хавай.

Освен външен басейн, има отопляем басейн, който включва и джакузи - и двете с изглед към Тихия океан и Мауи. В къщата мраморните подове и плотове са съчетани с акценти от тъмна дървесина и сини и кафяви цветове.

Всяка стая разполага със собствена система за охлаждане, но с вентилатори и изобилие от прозорци и плъзгащи се врати, пропускащи бриза, когато се нуждаете от него.

Предлага се място за девет гости, интериорите са просторни и елегантно обзаведени. В сумата от 3 500 до 4 500 долара наем на вечер се включва ежедневно почистване, охрана, управител и безплатен достъп до Beach Club, който се намира в Mauna Lani Resort.

Kapalua Horizon of Gold

Притежаващ собствено игрище за голф, този имот е мечтата на всеки голфър. Kapalua Horizon of Gold се намира в курорта Plantation Estates/Honolua Ridge на Мауи.

Разполагаща с четири спални, вилата може да побере до 10 гости. Мрамор и ратан украсяват интериорите й, както и дървени подове и плъзгащи се врати от пода до тавана.

Дворът крие шезлонги, барбекю зона и душове, които правят компания на големия плувен басейн и джакузи.

Вечер гостите могат да се хранят на открито и да гледат слънцето, изчезващо в Тихия океан. Вилата може да бъде наета за срок от шест месеца за 30 000 щатски долара на месец, което прави от 2 500до 2 995 долара на ден.

Jewel of Maui

Тя е като излязла от нечии мечти – неслучайно е наречена Перлата на Мауи.

Има пет спални, пет бани и се намира на брега на морето на хавайския остров. Проектиран от знаменития интериорен дизайнер Стивън Колдрей, домът внушава тропически разкош, който се допълва от естествената му среда.

Със своите изключително високи тавани, вилата е много просторна и ефирна. Освен това стените й са обсипани с произведения на изкуството от световна класа.

За да я наемете за една нощ, ще трябва да се простите с между 7 000 и 8 950 долара.

Вижте още: Може да пренощувате в тази вила само за 63 долара

Banyan House

Докато Хонолулу е едно от най-оживените места на Хаваите, Banyan House е идеалната вила за тези, които искат да са достатъчно близо до шума и суматохата на Уаикики, но все пак достатъчно далеч, за да се насладят на спокоен сън през нощта.

Намира се в залив в подножието на Diamond Head, точно на известната Kahala Avenue. Този луксозен имот се гордее със своите седем спални и 8 бани.

Banyan House е архитектурен шедьовър с фини, елегантни мебели, украсили всяка площ на къщата. Към основната вила има и къща за гости с една спалня.

Главният апартамент има собствен балкон, вана с изглед към океана и дрешник. Допълнителните удобства включват фитнес зала, офис на брега на океана, стая за игри с билярдна маса, аквариум със солена вода, роял и плаващо стълбище с коралови парапети.

Можете да я наемете срещу скромната сума от 7 000 до 10 500 долара на ден.

Thousand Waves

Първото нещо, което ще забележите в Thousand Waves, е нейният акцент върху спокойствието. Осемстайната вила на Мауи разполага с елегантен индонезийски дизайн.

От успокояващи езерца с лотоси през тучни градини и басейн с китайски павилион – атмосферата тук е синоним на спокойствие.

Във вилата могат да се настанят до 16 гости, като цените започват от 6 500 долара на вечер.

Вижте още: Невероятна вила с инфинити басейн на покрива в Гърция

Hale Pau Hana

Вилата размива границата между архитектура и природа. Тя е с пет спални и разполага с големи каменни и тухлени стени, прозорци от пода до тавана и прибиращи се стени.

Дизайнът е резултат от смесването на хавайски и азиатски мотиви, а дворът предлага елегантни градини и водни съоръжения.

Намира се на Големия остров в Хаваите. Басейнът разполага с джакузи, закътано зад 15-метров водопад.

В дневния наем, който варира от 3 500 до 4000 долара, са включени двама икономи и поддръжка на имота.

Villa Lanikai Ali'i

Всяка стая на долния етаж на вилата е отворена към зоната с басейна чрез плъзгащи се стъклени врати.

Намираща се в Оаху, резиденцията е украсена със син мрамор, дървени подове и предлага аквариум със солена вода.

Има пет спални, 4 самостоятелна бани, като всяка стая има изглед към океана. Имотът разполага със слънчев топъл йонизиран басейн, джакузи и барбекю грил.

Можете да я наемете срещу от 3 275 до 6 625 долара на месец.