От датското архитектурно бюро Henning Larsen Architects неотдавна публикуваха официално план за строителството на централата на Microsoft в град Лингби, намиращ се на север от Копенхаген.

Кампусът, който ще се състои от клъстер от многофункционални сгради, както се очаква, ще служи като катализатор за развитието на района.

Планът на Хенинг Ларсен е основан на разработката на гъвкаво вътрешно и външно пространство, което несъмнено ще допринесе за осъществяването на съвместна работа и творчески дух сред студентите, техническите специалисти и местните компании.

Вижте още: Къде са създадени големите технологични компании

В допълнение към офисните помещения, новият кампус на Microsoft ще включва жилища за студенти и търговски площи. Многофункционалният комплекс ще играе важна роля в плана за градско развитие на Лингби до 2020 година, който се стреми да се превърне в един от най-добрите университетски градове в Северна Европа.

По думите на Ларсен, новият кампус ще отразява представата на компанията за „офиса на бъдещото”, който благоприятства сътрудничеството чрез гъвкава вътрешна планировка, основана на най-новите технологични постижения.

„Проектът отразява интересните стратегии в градското развитие”, обяснява кметът Сьорен Расмунсен в своето изявление.

„Бизнесът, който се развива паралелно с науката, е включен в градския живот и взаимодейства с местното студенство общество. Освен това този комплекс ще предостави нови работни и места и ще създаде благоприятно и динамично градско пространство, свързващо центъра на града и зелените зони”, допълва градоначалникът.