Бившият президент на Куба Фидел Кастро, който в момента е на 88 г., се е срещнал с 19 производители на сирене в продължение на четири часа по време на рядко излизане извън дома си в Хавана, информираха кубинските медии.

Снимките, на които бившият лидер изглежда в добро здраве, се появиха няколко дни, след като по-малкият му брат и настоящ президент на Куба Раул Кастро обяви, че е постигнато формално споразумение със САЩ за възстановяване на дипломатическите отношения между двете страни след 54-годишно прекъсване.

Това бе първата публична изява на Фидел Кастро от три месеца. Предишното му появяване, при което се срещна с венецуелски студенти, пък бе първото от повече от година.

Вижте още: Гостната на Фидел Кастро (снимки)

На разпространените снимки се вижда, че Кастро участва в дискусия по време на събития на Министерството на хранителната промишленост. Кастро носи бяло яке, риза и сиви панталони.

Фидел Кастро слезе временно от поста президент поради заболяване през 2006 г. и окончателно през 2008 г., предавайки властта в ръцете на 84-годишния Раул.

Фидел периодично пише за местен вестник и приема най-различни сановници в дома си. Не се знае обаче дали има някаква роля в политическите решения в страната.