Дългоочакваният в България Lenovo A7000, който бе анонсиран на световното мобилно изложение в Барселона тази година, вече се предлага и у нас.

Моделът впечатли технологичните и музикални фенове от цял свят с това, че е първият смартфон с Dolby Atmos® звук. Съраунд технологията, използвана в кино озвучаването, осигурява възпроизвеждане на по-живи, богати и ясни звуци на 360° - не само отпред, отзад, отляво и отдясно, но и отгоре и отдолу.

Сега вече всеки потребител ще има възможност да се наслади на триизмерното озвучаване на филми и музика, които може да гледа където и когато поиска на своя смартфон.

Lenovo A7000 е оборудван с 5.5“ HD IPS дисплей с ултра широк зрителен ъгъл, който предоставя кристална картина с ярки и наситени цветове.

За доброто представяне на модела се грижи осемядрен 1.5GHz процесор в комбинация с последната версия на операционната система Android v5.0 (Lollipop). Lenovo A7000 има възможност за поставяне на 2 SIM карти, като така спестява неудобството от носене на няколко телефона.

В допълнение, потребителите могат да разчитат на 8MP основна камера и 5MP селфи камера, с които да запечатат за дълго спомените от лятото. A7000 е тънък едва 7.9 мм и тежък само 140 гр – побира се без проблем във всеки джоб или чанта.