Всеки, който е минавал през второто най-голямо летище в Ню Йорк - ЛаГуардия в Куинс, няма как да не е поклащал глава от това, което е видял, пише Forbes.

Летището е претъпкано, отсекът за багаж е миниатюрен. ЛаГуардия е едно от най-мразените летища в САЩ, а едно от малкото му предимства в момента е, че то се намира в близост до Манхатън.

Използващите летището обаче бяха зарадвани тази седмица, след като кметът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че ЛеГуардия ще бъде обновено, като проектът е на стойност 4 млрд. долара, според CNBC.

Вижте още: Знаете ли до кой щат в САЩ единствено не летят самолети

Изявлението бе направено заедно с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който миналата година сравни летището със страна от третия свят. Получаването на разрешителни, за които обикновено се чака с години, е било ускорено от канцеларията на Байдън, а строителството ще започне следващата година и ще продължи около 18 месеца, ако няма забавяния.

След завършването на проекта, вместо отделни терминали, както е и в момента, летището ще има един голям терминал. Очаква се то да има връзка с железопътен транспорт и ферибот. Ще бъдат подобрени и условията за хранене, пазаруване и отдих.

Строителството ще създаде около 8 000 работни места.

За всички, които са запознати с това как се изпълняват подобни проекти в Ню Йорк, 18 месеца звучи доста амбициозно. Куомо обаче обеща, че това ще се случи.

От кметството дори представиха снимки как ще изглежда летището след обновяването му.

В момента летището изглежда така

След завършването на проекта се очаква да изглежда по този начин:

Ето още няколко снимки от бъдещото летище:

Вижте още: Най-мразените летища в света