Саудитски милионер блокира трафика по една от от най-натоварените улици в Лондон, за да може колата му, струваща близо 850 000 долара, да бъде измита.

Автомобилите и автобусите бяха принудени да забавят и да преминават в другото платно на Бромптън роуд, Найтсбридж, докато двама души миеха колата Porsche 918 Spyder на милионера, информира Daily Mail.

Хибридният автомобил бе спрян на място за паркиране на улицата, но преминаващите покрай него автомобили трябваше да минават в другото платно, за да избегнат отворените му врати.

Вижте още: Какви суперавтомобили се движат по улиците на Лондон?

Колата принадлежи на племенник на саудитския рали състезател Язид Ал-Раджи и е докарана от Саудитска Арабия за сезона на суперавтомобилите по улиците на Лондон.

"Това Porsche 918 Spyder пристигна мръсно и когато дойде и микробус на почистваща фирма, се пошегувахме, че е тук, за да я изчисти," казва Пол Уолъс, който поддържа YouTube канала 'Supercars of London'.

"Оказа се обаче, че това не е шега. В продължение на около час двама души лъскаха колата на една от най-натоварените улици в Централен Лондон.“

Моделът Porsche 918 Spyder е ограничена серия хибриден спортен автомобил, като базовата му цена е около 850 000 долара. Колата развива максимална скорост от около 340 км/ч.