От утре започва ремонт на бул. "Витоша", съобщи във Facebook профила си заместник-кметът на Столична община Любомир Христов. Ще се работи по отсечката от НДК до връзката с бул. "България".

Създадена е временна организация за автомобилите, които ще се движат в едното платно. Рехабилитацията на участъка трябва да приключи в началото на септември.

Подменя се изцяло трамвайното трасе с нови релси, които намаляват шума и вибрациите. През този период временно се спират трамваите в района, като трамвай №7 ще бъде заменен с автобуси от новите МАН, посочва още Христов.

"Плановете ни включват цялостна рехабилитация на бул. "Витоша" от НДК до входа на Южния парк - като подменяме трамвайното трасе, пътната настилка, тротоарите, осветлението и изграждаме велоалея", посочва той. Ремонтират се и двата пешеходни подлеза.

Велоалеята е с дължина 2260 м в двата края на пътните платна, покрай бордюрите за еднопосочно движение. Тя ще е с ширина от 1.50 м.

В участъка от бул. „България” до края на подземния паркинг, велоалеята в посока Южен парк е върху тротоара. При кръстовището с бул. „България” двете се събират в една двупосочна с ширина 2 м, идваща от бул. „България” и достигаща до бул. „П. Славейков”.

Снимките са от ремонта на бул. "Сливница". Той върви в график и трябва да е завършил до средата на септември.

До средата на август ще бъде пуснат бул. "Ал. Малинов" в участъка между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Андрей Сахаров", а до края на август - бул. "Черни връх".