Настъпи онова време от годината, в което арабски „състезатели“ в поръчкови супреавтомобили Lamborghini и Bugatti обикалят по най-луксозните улици на Лондон, пише CNBC.

Найтсбридж, където се намира известният универсален магазин Harrods, и Слоун скуеър са две от местата, където човек може да види почитатели на тези суперавтомобили, които се снимат с тях.

И докато феновете се любуват на луксозните поръчкови автомобили, политиците ще се борят с шума и хаоса, които те причиняват, като налагат на шофьорите им глоби от по 100 паунда (155 долара).

От няколко години през лятото арабите пристигат с регистрираните си в Дубай суперавтомобили в Найтсбридж, където средната цена на имотите надхвърля 3.5 млн. паунда (5.4 млн. долара). Жителите на този район обаче недоволстват от шума, които причиняват двигателите на мощните коли.

Вижте още: Милионер блокира трафика в Лондон, за да измие колата си

Приетата глоба от 100 паунда няма да стресне супербогатите шофьори, но ако продължават да получават фишове, санкциите срещу тях могат да станат доста по-строги.

"Разбира се, че не очакваме шофьорите на коли като Pagani Zonda и Bugatti Veyron да се изплашат от някакви си 100 паунда глоба, но ще следим какво се случва," казва местният жител Ник Паджет -Браун.

Вижте още: Къде богатите хора паркират автомобилите си?

"Ако натрупат няколко фиша, колите им просто може да бъдат прибрани от полицията. Да се надяваме, че от това ще започне да има полза."