Бока Чика Kий е остров край Флорида, разположен приблизително на 4.8 км източно от остров Кий Уест, който пък се намира на около 244 км югозападно от Маями.

Островът е съставен предимно от солени блата и е дом на най-голямата Air Station Naval в Южна Флорида.

Присъствието на американския флот в Кий Уест датира от 1823 г., когато е създадена военноморска база, която трябва да спре пиратството в тази област. Островите са дом на много богати търговци, чиито търговски флотове плуват в тези води.

Това привлича интереса на прословути пирати, като Черната брада и капитан Уилям Кид, които използват Флорида като база, от която тръгват да плячкосват по морските пътища.

По време на Първата световна война базата се разширява и отново по време на Втората световна война, в края на която Кий Уест става пристанище за подводници, като приютява и друга военна техника.

След края на войната Air Station Naval на Кий Уест се запазва като съоръжение за обучение и се оказва жизненоважна в Кубинската ракетна криза през 1962 г. Военноморските сили все още поддържат присъствие на острова и на Бока Чика, но голяма част от Кий Уест днес е свободна зона.

Преди две години колекция от седем подводни ями, които обхващат 122 дка, са пуснати в продажба на цена от 21 млн. долара.

Според сайта за недвижими имоти Ocseansir.com, те са използвани от Air Station Navy за пристанище на подводници по време на Кубинската криза и имат "много колоритна и отчетлива история".

Имотът включва седем канала, които са 27 метра широки и над 7 м дълбоки.

Вижте още: Държавите с най-много подводници

Няма никакви официални данни за това пристанище за подводници. Според други източници, каналите са издълбани за строителството на екзотичен имот на първа линия, но проектът никога не е осъществен.