Този хотел, в който са вложени милиони евро, е посветен на боговете и с неговия ефектен кръгов атриум трябва да бъде символ на новата икономическа мощ на Гърция.

Но днес, 13 години след като отваря врати като един от най-луксозните туристически курорти в Пелопонес, приютявал знаменитости като Анджелина Джоли, Hotel Lakonis, с перфектния си плаж и невероятни гледки към Егейско море, е изоставен.

Днес той е обявен за продажба – предлага се за 5 000 000 евро, но според запознати може да бъде придобит на половината от тази цена.

Според местен ресторантьор, имотът се е появил на пазара с цена от 2 милиона евро преди няколко години.

Но въпреки че се смята, че Националната банка на Гърция притежава значителен дял от имуществото, се оказва, че собственикът има право на вето върху продажбата му – резултат от сложно финансово споразумение, което изглежда е широко разпространено в цяла Гърция.

Със своите 300 м усамотен плаж, 5 500 км. м сгради - в това число 10 жилищни постройки, посветени на боговете, включително Артемис, Посейдон, Атина и Афродита - и 30 000 кв. м градини, това е обект от първостепенно значение за развитието в района.

Агенцията Lantzi Properties го предлага на имотния пазар за 5 милиона евро, но не изяснява при какви обстоятелства може да бъде продаден хотелът.

Той разполага с паркинг за 100 превозни средства, а основната сграда се намира само на 300 метра от плажа.

А той носи титлата Син флаг, което означава, че е класифициран като един от най-девствените и красиви плажове в света. Има възможност в района да бъде построено и яхтено пристанище.