Доларът се търгува без промяна спрямо еврото и йената днес след седмица на повишения, преди очакваните днес данни за неселскостопанската заетост в САЩ, които биха могли да стимулират Федералния резерв да вдигне лихвите през септември.

Еврото се търгуваше почти без промяна на ниво от 1.0915 спрямо долара, след като се отдалечи от двуседмичното дъно от от 1.0847, достигнато в средата на седмицата. Еврото губи 0.6% спрямо долара през седмицата.

Щатската валута остана почти без промяна спрямо йената на ниво от 124.78 йени. Доларът е на път да запише ръст от 0.7% за седмицата, след като в сряда докосна двумесечен връх от 125.015 йени.

Оптимистичните икономически индикатори и коментарите от страна на ръководител във Фед подкрепиха долара тази седмица.

Очакваните днес данни за неселскотопанската заетост обаче ще са от по-съществено значение за подхода на Фед към вдигането на лихвите. Икономистите очакват щатската икономика да е създала 223 000 нови работни места през юли.

Централната банка на Япония днес запази програмата си за стимулиране на икономиката. Това до голяма степен бе очаквано и предизвика незначителна реакция, но пазарът изчакваше да види дали управителят Харихику Курода ще говори за обезценяването на йената.

Курода изнерви пазара през юни, когато йената падна до 13-годишно дъно, отбелязвайки, че японската валута е вече много евтина.

Британският паунд продължава да се понижава, след като Централната банка на Великобротания вчера не оправда очакванията и бе по-умерена за евентуалното вдигане на лихвите.

Паундът поевтиня до 1.5509, след като вчера падна с 0.6%.

Австралийският долар се оскъпи с 0.4% до 0.7376 щатски долара и е на път да запише 1% ръст за седмицата.

Австралийският долар бе подкрепен от срещата на Централната банка на Австралия, на която финансовата институция не взе решение за по-нататъшното му обезценяване.