Може би Google трябваше да потърси в търсачката си името на новата си компания (Alphabet) преди да обяви преструктурирането си.

По информация от New York Times домейнът alphabet.com е собственост на немската марка за луксозни автомобили BMW, която притежава компания за финансиране и управление на автомобилния парк.

Говорител на BMW споделя, че компанията не планира да продава домейна си, тъй като той е важна част от бизнеса им.

Факт е обаче, че след обявяването на новината домейнът alphabet.com не е достъпен, като причината може би е повишеният трафик, който получава в последните часове.

Основателят на групата от хедж фондове Alphabet Funds също признава, че е опитвал да закупи домейна от BMW, но неуспешно.

Следва да се отбележи, че Twiiter акаунтът alphabet също не е собственост на Google, а се държи от мъж на име Крис Андриканич.

Уебсайтът на Alphabet – компанията, която Google обяви в понеделник, ще ползва сайта abc.xyz.

Alphabet ще включва бизнеси далеч извън основните интернет продукти на компанията, в това число Google X, Calico, Fiber и Life Sciences. В последните години Google насочваше средства към проекти като доставки с дронове, самоуправляващи се автомобили и здравни системи.

Продуктите на компанията като Gmail, Android и Youtube ще останат в Google.

„Ние все още не сме свикнали с домейна abc.xyz, но и това ще стане“, заяви съоснователят на Google Лари Пейдж. Той сподели, че Alphabet няма да представя собствени продукти.

От своя страна, изпълнителният директор на компанията Ерик Шмид сподели в Twitter, че според него домейнът е страхотен.