20-годишен швейцарец е подпалил своето Ferrari 458 Italia, подарено от баща му, в опит да измами застрахователна компания и с парите от полицата да си купи ново луксозно италианско возило.

Звучи невероятно, но младежът притежава още 14 луксозни автомобила, включително Lamborghini, и освен това има имотен портфейл за над 30 млн. долара. Освен това той получавал между 5000 и 10 000 долара месечна издръжка, пише швейцарското издание 20 Minutes.

Младежът посетил за първи път местна автокъща, където поискал оценка на колата си, за да може да я размени за друго Ferrari, но 458 Speciale.

Получената оценка от 193 500 долара обаче била по-малка от цената на новото Ferrari, а младежът не разполагал с необходимите пари, за да осъществи сделката.

Един от дилърите му предложил сделка – да унищожи автомобила, за да получи обещетение от застрахователната компания, която била за по-висока сума от споменатата по-горе.

Общо трима души се заели със задачата, включително и мъжът, работещ в автокъщата. Четиримата дори пресекли границата и се озовали в Германия.

Планът бил следният: 20-годишния младеж и още един от съучастниците му трябвало да отидат в масажен салон, а останалите двама да намирят тихо местенце, където да подпалят колата. За тяхна изненада всичко било заснето с камери и всички замесени били задържани.

Пред съда младежът обяснил, че не е имал смелостта да сподели на баща си, че желае ново Ferrari. Той получил пробация за срок от 22 месеца и бил глобен с 33 000 долара.

Останалите трима замесени в случката са с пробация за между 14 и 16 месеца.

Вижте още: Как гори кола за половин милион долара