Този красив тризонет в Барселона е дело на интериорния дизайнер Пиа Капдевила. Имотът се простира на три нива, както показва и името му.

Собствениците искат от дизайнера дом, който да създаде оазис за практикуване на тяхното хоби - четенето, както и идеалното място за готвене и посрещане на приятели.

Дизайнът е много свеж и ведър, а домът е пълен с естествена светлина и комфортни мебели. Дизайнерът така преразпределя пространствата, че да се получат възможно най-светлите и просторни интериори.

Това се постига чрез поставяне на горния етаж на спалните, а дневната е на партерно ниво и отворена към терасата, което насочва светлината в стълбището и коридора.

Кухнята се намира в единия край на дома, докато библиотеката с висок таван е в другия. Белите стени подпомагат яркостта, а непреходното обзавеждане завършва естетическия вид на имота.

Стена от стъкло помага да се отделят визуално трапезарията от кухнята, като се запазват духът на отворена среда, който дава чувството на простор.

Банята е единственото затворено пространство на партерния етаж.

Вижте още: Приказна мансарда от 59 квадрата със стъклени подове

Главният апартамент се намира на последния етаж, проектиран в ярки и женствени нюанси. Крайният резултат е практично, освежаващо и изискано пространство.