Ако слуховите са верни японският производител на смартфони Sony се подготвя да представи три нови устройства по време на изложението за потребителска електроника в Берлин, което ще стартира в началото на следващия месец.

Вижте още: Samsung с два нови модела в Берлин

Едно от тях се очаква да е моделът Xperia Z5, който се очаква да е с 5.5-инчов дисплей с резолюция 3840 x 2160 пиксела и наситености 808 точки на инч. Ако това е вярно, ще станем свидетели на първия смартфон в света с подобна резолюция (разбира се и ако обявеният с подобен дисплей модел на китайския производител ZTE - ZTE Star 3 не види бял свят преди това).

По време на изложението Sony се очаква да представи модела и в още две разновидности – едната с 4.6 инчов дисплей с резолюця от 780 пиксела, а другата с 5-инчов дисплей и с резолюция 1080 пиксела.

Според изтеклата информация всички варианти на модела ще се предлагат със сензор за пръстови отпечатъци, което е логично предвид на възможностите, предоставяни от следващата операционна система Android 6.0 Marshmallow, която ще предоставя естествена среда за тази отличителна черта.

Слуховете сочат още, че моделите ще се появят с подобрена камера с по-бърз автоматичен фокус и 23-мегапикеслов сензор.

Друга впечатляваща характеристика при модела се очаква да е изключително мощната батерия от 4 500 mAh. За сравнение, моделът Xperia Z3 бе определен от много издания като смартфона с най-издръжлива батерия сред моделите от най-висок клас.