Богатите са хора също като нас или поне това се опитват да ни убедят таблоидитe. До известна степен е вярно. Иначе Ф. Скот Фитцджералд улучва право в десетката, когато казва: "Богатите не са като нас, останалите и са се постарали да поставят много пречки, за да си гарантират, че нещата ще останат по този начин."

Вижте 15 неща, които само супербогатите могат да притежават:

Частни острови

Много хора, ако разполагаха с възможността и парите, биха си купили собствен остров. По света има доста бизнесмени и относително по-малко богати знаменитости, които са инвестирали в красиви отдалечени острови. Някои от по-известните собственици на частни острови са Джони Деп, Селин Дион, Ричард Брансън, Еди Мърфи и т.н..

Lamborghini Veneno Roadster на цена от 4 млн. долара

Преди време една обикновена лимузина бе достатъчн, за да покаже на хората, че много богат човек споделя улицата с тях. На фона на разрасналия се пазар за наемане на лимузини, обаче, е трудно човек да изпъкне пред държавните глави, които са на посещение и пияните абитуриенти. За късмет на 1% най-богати хора съществува моделът Lamborghini Veneno Roadster.

Предмети на изкуството на нелепо високи цени

Богатите имат слабост към изкуството още от Медичите. В днешно време обаче оскъпяването на предметите на изкуството върви ръка за ръка с тяхното колекциониране. Това, което голям брой от купувачите на предмети на изкуството по света виждат в една творба, е потенциалът за безкрайна доходност от инвестицията.

Вижте още: Къде в интернет пазаруват най-богатите?

Стремежът към безсмъртие

Мит е че Уолт Дисни е бил замразен - той е бил изключително въодушевен от идеята, но семейството му не я одобрило. Днес новите супербогаташи инвестират сериозно в криониката. Канадският милиардер Робърт Милър и американският хазартен бос Дон Лафлин са инвестирали сериозни суми в Alcor, която се определя като “пионерът в криониката".

Най-скъпият комплект за покер

Всеки от 384-те чипа от солидно злато в този комплект са инкрустирани с диаманти, а картите също не са обикновени. Те съдържат платина. Комплектът се продава с калъф от крокодилска кожа, а чиповете са украсени с кожа от скат.

Риза от чисто злато

Датта Пуге поръчал тази златна риза през 2012 г. Тя е направена от чисто злато, бяло кадифе и копчета от кристали Swarovski. 15 златари са работили по 16 часа на ден за направата на ризата в продължение на две седмици.

Гълъб за 200 000 долара

Състезанията с гълъби може да не са сред 10-те най-прогресиращи спортове, но в Азия този спорт си е на почит. По-голяма част от почитателите му не са от най-богатите, но има и такива. Преди време китаец плати 200 000 за състезателен гълъб. Не особено богатите хора от нас обаче не могат да пренебрегнат факта, че всъщност говорим за някакъв гълъб.

Огромни частни самолети

Богатите хора изглежда наистина мразят опашките, в това число дългите опашки при проверките по летищата. По примера на много други богаташи, които имат частни самолети, руският милиардер Алишер Усманов също си купи самолет. Разликата в случая е, че неговият е AirBus A340, най-големият частен самолет в Русия, а вероятно и в Европа.

Часовник за 11 млн. долара

Времето е пари, както казват. Този часовник е проектиран и създаден от Patek Philippe, а завършването му е отнело осем години. През 1999 г. за него са платени 11 млн. долара на търг на Sotheby's.

Дом за 1 млрд. долара

М като милиардер. Построяването на този дом е струвало на най-богатия индиец Мукеш Амбани 1 млрд. долара. Според него цента е оправдана. Сградата разполага с три площадки за кацания и излитания на хеликоптери, вероятно за случаите в които Амбани иска три хеликоптера да кацнат едновременно на покрива му.

Вана с кристали Swarovski за бебета и кучета

Всеки от кристалите Swarovski е закрепен на ръка от външната страна на ваната.

Това превозно средства на въздушна възглавница за 58 000 долара

От него е произведен само един брой, но въпреки това изглежда страхотно. Това превозно средство може да развива скорост от 70 км/ч и да превозва двама голфър и кади между дупките на голф игрището.

Вижте още: Тайните градове, които посещават богатите

Главите на Никълъс Кейдж

Различни знаменитости харчат парите си за неща като имения и коли. Кейдж, от своя страна, си купува глави. В миналото медиите се занимава с покупките му на острови и на замък във Великобритания. Това обаче са доста обикновени придобивки в сравнение с други негови покупки. В един от имотите си в Бел Еър, Кейдж има череп на динозавър и забележителна колекция от съсухрени човешки глави.

Град в Тексас

Какво бихте правили, ако имахте собствен град? Купувачът на град Албърт в Тексас се сдоби с невероятна зала за танци, както и с петима жители. Сделката, естествено, е сключена в eBay. Къде другаде?

Луксозни ледчета Gläce — 325 долара за пакет от 50

Според сайта Born Rich пакет от 50 ледчета ще ви струва 325 долара като в рекламата им се казва, че разреждат питието ви минимално и го охлаждат максимално.