Моделът на Porsche - 911, се приема за един от най-добрите спортни модели на всички времена. Близо половин век след представянето му немският производител планира обновяване на най-продавания си модел.

Интересен е фактът, че когато е представен за първи път през 1963 година, той носи името Porsche 901. След претенции от страна на Peugeot обаче, серията е променена на 911.

Последното по-сериозно обновяване на модела е направено през 1998 година.

От компанията обаче планират да представят обновената версия 911 съвсем скоро – на изложението във Франкфурт през следващата седмица. То ще бъде достъпно през март, като цената му ще стартира от 89 400 долара за модела Carrera и 103 400 долара за Carrera S.

Най-голямата новост е при двигателя. Базов модел Carrera се отличава с 3-литров, би-турбо шестцилиндров двигател с мощност от 365 к.с, или с 20 конски сили повече, в сравнение с предходния 3.4-цилиндров двигател на модела. Ускорението от 0 до 100 км. ч. се извършва за 4.2 секунди.

Моделът Carrera S е със същия, но модифициран двигател, подсигуряващ мощност от 414 к.с. , който позволява ускорение от 0 до 100 км. ч. за 3.9 секунди.

По отношение на дизайна промените са толкова малки, че дори на експертите им е трудно да ги забележат. Може би най-очевидното са новите предни и задни спойлери на модела. Друго нововъведение са четириточковите предни LED-фарове.

Въведен е и нов бутон „спортен режим“, който позволява 20-секундно максимално ускорение при оптимална предавка и настройване на двигателя. Друга новост е адаптивният „автопилот“, който позволява автоматично намаляване на скоростта при движение надолу, за да не се превиши границата на предварително зададената скорост.

Сред новите опции, които ще могат да се добавят към модела, е екзотична система за повдигане на предницата при стръмни баири, която може да я повдигне в границите на до четилри сантиметра за пет секунци.

В интериора е включена нова информационна система, като той ще разполага с безжичен интернет и операционната система на Apple - Apple CarPlay.