Вчерашната загуба на Серина Уилямс на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ бе загуба и за брокерите на билети за големия финал при жените днес.

Уилямс, която бе спечелила трите предишни големи турнира през годината, изгуби с 2-6, 6-4, 6-4 от италианката Роберта Винчи. Загубата лиши Уилямс от възможността да направи първия Голям шлем в тениса от 1988 г. насам.

Цените на билетите, които се препродаваха за финала и бяха обвързани с това, че Уилямс ще пише история, нараснаха до нови върхове в последните няколко дни.

На сайта SeatGeek средната цена на билетите за финала при жените бе 1 186 долара, или с 51% по-висока от средната за финала при мъжете в неделя (783 долара).

Това обаче вече не е така. Според Крис Лейдън, анализатор в SeatGeek, цените на билетите могат да паднат с до 50% след загубата на Уилямс.

“След като Уилямс изгуби възможността на направи Голям шлем, ние очакваме, а вече дори наблюдаване, търсенето и цените на билетите за финала да започват да намаляват,” казва Лейдън.

Пазарът се раздвижи още по време на полуфинала, след като Уилямс спечели първия сет, а след това изгуби втория. В третия сет, когато Уилямс изоставаше с един пробив, цените на билетите за финала вече бяха паднали с 20% до 944 долара, казва Лейдън. Цената на най-евтиния билет, който се предлагаше, бе намаляла от 351 на 279 долара.

На TiqIQ, друг сайт за препордажба на билети, спадът дори е още по-бърз. Петнадесет минути след края на вчерашния мач, средната цена на билетите се е била понижила с 50% до 679.19 долара.

В интервюто си на корта след мача Винчи се извини на феновете, че развалила едно потенциално събитие с историческа стойност. На финала днес Винчи ще срещне друга италианка – Флавия Пенета.