Бившият ръководител в Apple Майкъл Барник е похарчил милиони, за да построи къщата на мечтите си.

Той започва да проектира този съвременен дом с множество автоматизирани екстри през 2005 г., според Wall Street Journal.

Когато завършва къщата преди няколко седмици, се оказва, че Барник вече няма нужда от имението с площ от над 900 кв. м, защото децата му вече са пораснали.

Къщата се намира в Санта Барбара, Калифорния, и в момента е обявена за продажба на цена от 35 млн. долара. Барник обаче споделя пред WSJ, че е похарчил 30 млн. долара за нея.

Въпреки че не е живял в имота, Барник споделя, че от самото му проектиране е научил толкова много за автоматизирането на домове, че е основал Quantum Integration - компания, която се занимава със системи за умни домове, пише Business Insider.

Ето как изглежда къщата:

Тя се намира на тиха улица в Санта Барбара и предлага изглед към Тихия океан.

Вътре къщата е светла и просторна.

Вижте още: Какво се случва, когато съберете 10 инженери на Apple в кухнята?

И е изпълнена с всевъзможни технологии. Осветлението, високоговорителите, телевизорите, климатичната инсталация, щорите за прозорците, газовите камини и дори ключалките на вратите могат да се контролират дистанционно чрез таблет или смартфон.

Автоматизацията е още по-впечатляваща. Когато колата на собственика спре пред входа, осветлението в къщата се включва, вратата на гаража се отваря, а фонтанът започва да тече.

Така изглежда кухнята.

Трапезарията предлага достатъчно пространство за гости и има обща стена тип аквариум с всекидневната. Водата в аквариума също се сменя автоматично.

На втория етаж се намират спалните, като това е основната спалня.

Това е може би най-хубавото място в спалнята

Така изглежда дрешникът на къщата.

Другите спални приличат на основната.

Дори баните в тази къща разкриват страхотни гледки.

В офиса също има аквариум

Нито едно имение с площ от близо 1000 кв. м не би било завършено без фитнес.

и сауна

Съвременният дизайн продължава и навън с басейн с кристално синя вода и минималистично място за отдих.

И един по-общ изглед: