Наистина ли Маджид Абдулазиз Ал-Сауд, 28-годишен саудитски принц е малтретирал сексуално пет жени в имението си в Бевърли Хилс, както полицията разследва в момента? Скандалът в САЩ избухна след края на поредния изпълнен със скандали живот.

В понеделник в Дубай приключи официалния траур за шейх Рашид, най-големият син на премиера на Дубай и вицепрезидент на Обединените арабски емирства шейх Мохамед.

Рашид почина на 33-годишна възраст на 19-и септември от инфаркт.

Вижте още: От какво почина 33-годишния наследник на дубайския емир

Кралското семейство на емирството без съмнение ще се надява след края на периода на траур завесата да бъде свалена. В продължение на много години имаше спекулации, че очарователният и бляскав принц Рашид, който живееше луксозен живот гарниран със състезателни коне, бързи коли и красиви жени, е бил пристрастен към наркотиците и секса, пише The Daily Beast.

В ОАЕ смъртта на принца бе посрещната с официален траур като за светец.

На Запад обаче краят на Рашид хвърля рядък лъч светлина върху тайния свят на арабските плейбои, които всяко лято бягат от жегата в Близкия изток и харчат огромни суми пари за разврат в западните страни.

Поведението на някои от тези арабски проектокрале бе осветено отново в петък, след като срещу Маджид Абдулазиз Ал-Сауд бе повдигнато обвинение за склоняване към секс.

Това се случва само седмици, след като шейх Халид бин Хамад Ал-Тани от кралското семейство на Катар избяга от САЩ след като бе обвинен, че се е състезавал по улиците на Лос Анджелис със своето жълто Ferrari.

Гражданите на Лондон са свикнали с това. Там всяко лято пристигат млади богаташи от Близкия изток с луксозните си и екстравагантни коли.

Вижте още: Как Лондон се превърна в Мека на суперавтомобилите?

Плейбоите от богатите на петрол страни като Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ и Кувейт, транспортират със самолет скъпите си коли до Лондон на цена от около 30 000 долара.

Авиокомпании отдават цели самолети през лятото за транспорт на луксозни автомобили от и до Близкия изток.

Повечето от младежите са на възраст между 21 и 25 г., а семействата им разполагат със сериозни средства. Те посещават Лондон за да се забавляват, защото в родните им страни има доста строги правила и животът е скучен . Те посещават Лондон през лятото, за да се забавляват преди да върнат в родните си страни и да се оженят.

“Доставяме колите до летище Хийтроу. Младите богаташи обикновено идват в Лондон през юли, а дължината на престоя им зависи от времето. Ако вали много, както беше тази година, на тях им става скучно и заминават за Южна Франция след няколко седмици”, казва Данел Холуърт, който се занимава с транспорта на вносни автомобили.

Той описва младите си богати клиенти като много взискателни. “Всичко, което искат, трябва да се свърши днес, утре е прекалено късно“.

“Много от тях отсядат в инвестиционните имоти, които притежават, или пък си наемат стаи в големите хотели. Dorchester е много популярен, защото отпред има паркинг.

Често местните дават ход на раздразнението си от тези арабски плейбои. Наскоро лондонски пенсионер бе признат за виновен за това, че надраскал с ключ суперавтомобил, който преди това видял да минава нагоре-надолу с висока скорост по Слоун стрийт.

Покойният шейх Рашид е бил чест посетител на Лондон.

Предвид огромното богатство на баща му и личното му богатство оценявано на от Forbes на 1.9 млрд. долара, вероятно не е изненадващо, че дори по стандартите на неговите арабски приятели плейбои, той е прекалявал. В момента за него се разказват истории за необуздани партита в централни хотели в Лондон.

Въпреки че основно мъжете са тези, които се отдават на забавление на Запад, жените от кралските семейства от Близкия изток също посещават редовно европейските столици.

Те често предпочитат Париж пред Лондон за пазаруване като отсядат в хотел George V или в Plaza Athénée (собственост на султана на Бруней).

Плащанията обаче може да са проблем.

Преди време саудитската принцеса Маха Бинт Мохамед Бин Ахмад Ал Судайри опита да си тръгна без да плати от парижкия петзвезден хотел Shangri-La, where където тя и антуража и бяха окупирали 41 стаи в продължение на пет месеца, натрупвайки сметка от над 7 млн. долара.

Вижте още: Саудитска принцеса завлече хотел в Париж със 7 млн. долара

Сметката е била платена в рамките на 48 часа след напускането й от представители саудитското кралско семейство, а Маха в момента е ”наказана“ да не напуска Саудитска Арабия.

Шейх Рашид също бе изпаднал в немилост пред баща си и през 2008 г. бе прескочен като първи престолонаследник от по-малкия си брат.

Смята се, че причина за това е участието му в убийство, според документ изпратен от консулството на САЩ в Дубай до Вашингтон и оповестен публично от Wikileaks.

В последните години той имаше право рядко да напуска Дубай. Пътуванията му до Лондон бяха ограничени. През 2011 г. той е изпратен от семейството си в клиника за рехабилитация.

В последните няколко години Рашид бе държан далеч от публичното пространство. Голяма част от присъствието му в медиите бе изтрито и днес е изненадващо трудно за него да бъде намерено нещо в интернет. Почти всички негови снимки, с изключение на няколко официални, бяха премахнати от интернет. На много от снимките, публикувани от световните медии напоследък всъщност е неговия по-малък брат Хамдан.

Въпреки че решението на шейха да лиши сина си от трона бе разкритикувано, всякакви останали съмнения относно мъдростта на шейх Мохамед в този случай бяха премахнати от смъртта на принца.

В същото време въртележката от пари, лъскави бижута, партита и бързи коли продължава за неговите приятели.