Шестдневното приключение на Profit.bg на Малдивите започна. Вижте как изглежда раят на земята през нашите очи.

Питали ли сте се някога как изглежда общественият транспорт на островна държава? Те със сигурност не могат да хванат метрото, за да се прехвърлят на съседния остров.

На Малдивите този въпрос е решен с помощта на хидроплани. Държавата притежава най-голямата флотилия от подобни машини в света.

Държавната компания Trans Maldivian Airways оперира от летище Ibrahim Nasir в столицата Мале до различните острови. Подобно на жълтите таксита по света, никой, посетил Малдивите, няма как да не е забелязал такситата хидроплани.

Те са най-безопасният и най-бърз транспорт в тази райска дестинация за туристите.

Типът хидроплани, който се използва на Малдивите, е De Havilland Twin Otter – те летят на места, вариращи от тропическите джунгли през сухите пустини до планините на Арктика.

Машините са произведени в Канада, а най-добрият пример за тяхната надеждност е фактът, че и до днес те са най-продаваните самолети от този тип в света.

Това е силно маневрен, двумоторен самолет с турбинни двигатели, който е пригоден за работа във всякакви условия и климат. Той може да бъде приземен както на колела, така на ски или във водата.

Последното го прави идеален за 1190-островния архипелаг на Малдивите. Trans Maldivian Airways притежава 40 подобни самолета, управлявайки най-голямата флотилия от хидроплани в света.

Услугите на компанията включват курортни трансфери, фото полети, частни чартърни полети, екскурзии и медицинска евакуация.

Времето за полет при курортните трансфери варира между двадесет и пет до четиридесет минути, в зависимост от разстоянието. И предлага невероятни гледки от високо към кораловите рифове.

Profit.bg пътува до Малдивите с Qatar Airways – най-добрата авиокомпания в света за 2015 г.