Русия извърши нови атаки в Палмира и Алепо. При ударите са унищожени 20 автомобила и три оръжейни склада в завзетата от джихадистите Палмира.

Мишена на ударите в административна област Алепо са били градовете Ал Баб и Дейр Хафер, на около 20 км източно от военно летище, обсадено понастоящем от бойците от „Ислямска държава”.

Според базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) при ударите в Палмира са били убити 15 джихадисти от ИДИЛ.

„Това беше най-тежката руска атака в Палмира”, каза директорът на центъра Рами Абдул Рахман, цитиран от bTV. „В последното денонощие руски самолети са нанесли най-малко 34 въздушни удара в цяла Сирия”, допълни той.

Още четирима бойци от „Ислямска държава” са били убити край източния град Ракка - крепост на групировката в Сирия в последните две години.

Управляваната от ливанската групировка Хизбула телевизия „Ал Манар” съобщи, че руски самолети са извършили четири атаки в района Джабал аз Зауия в северозападната провинция Идлиб.