Доларът поскъпва спрямо кошница от валути в азиатската сесия днес, въпреки че остава в познатия си рейндж, докато инвеститорите изчакват протокола от последната среща на Федералния резерв за евентуални индикации за посоката на паричната политика.

Доларовият индекс, който следи представянето на щатската валута спрямо кошница от шест други валути, нараства с 0.1%, до 95.595 пункта, движейки се в средата на рейнджа 93.718-96.700 пункта, в който се търгува от края на август.

По-късно днес Фед трябва да публикува протокола от последната си среща през септември. Инвеститорите ще очакват евентуални индикации за това кога ще бъдат вдигнати лихвите за първи път от 2006 г. насам.

По-високите лихви по щатските държавни облигации подкрепиха долара, след като цените на акциите скочиха на фона на очакванията, че Фед може да се въздържи от вдигането на лихвите през тази година.

Йената записа лек ръст, но поскъпването й бе ограничено от очакванията, че Централната банка на Япония ще представи допълнителни стимули за икономиката още този месец.

На срещата си вчера централната банка не внесе промени в паричната си политика, но намаляващият износ и падащите цени поставиха под натиск финансовата институция.

Доларът се разменяше срещу 119.92 йени, понижавайки се с около 0.1%. Еврото се разменяше срещу 134.76 йени, губейки около 0.1% за деня.

Еврото отчита лек спад, до 1.1235 спрямо долара.

Следващото решение за лихвите на Европейската централна банка (ЕЦБ) се очаква на 22 октомври.

Централната банка на Великобритания се очаква да обяви решението за лихвите си по-късно днес, като прогнозите са, че няма да има промяна. Паундът се търгува почти без промяна на ниво от 1.5311 спрямо долара.