Щатският производител на компютри HP представи вчера нов 8-инчов таблет с по-голяма от него 10-инчова клавиатура.

Таблетът, който носи името Envy Note 8, е от среден клас и е с резолюция от 1 920 х 1 200 пиксела, както и процесор Intel Atom x5. Операционната му система е Windows 10.

Това, което е по-интересното при него обаче, е докът с клавиатура, с който се предлага. Той на практика е доста по-голям от самия таблет.

И макар голяма, клавиатурата не е със стандартни размери. Тя е с големина от 10 инча по диагонал, като разполага с широк тракпад на дъното.

Разстоянието между клавишите е 1.5 мм, което е разстоянието между клавишите при ноутбуците на компанията от най-висок клас. Това според производителя дава възможност за бързо и удобно набиране на текст.

В страни на дока има отредено място и за умната писалка, която върви с таблета.

Клавиатурата има още една функция – да държи таблета както при пренасянето му, така и по време на работа. Таблетът може да бъде обърнат на клавиатурата както хоризонтално, така и вертикално.

Моделът Envy Note 8 подържа работа в 4G-мрежи, като разполага със слот за карти, както и USB-порт. Задната му камера е 5-магапикселова, а предната с резолюция от 2 мегапиксела. Батерията не е от най-издръжливите, като подсигурява 6 часа работа.

Базовият модел, включващ само таблета и пасалката, ще се продава за 329 долара, докато с включване на клавиатурата цената достига 429 долара.