Qatar Airways беше обявена за най-добрата авиокомпания в света за 2015 г. от сайта Skytrax. Превозвачът е номер едно и в друга категория - „Най-добра бизнес класа“.

Храната също е важна част от причините, поради които 18.9 млн. потребители от 110 държави определят бизнес класата на Qatar Airways за най-добрата на планетата.

Какво се сервира на борда? Екипът ни лично провери.

Добре дошли на борда: всички пътници се посрещат с напитки по избор и освежаващи ароматни кърпи

По традиция, пътниците се приветстват на борда с чаша шампанско. Те могат да изберат както плодови сокове, така и безалкохолни коктейли, чай или кафе.

Когато намерят идеалната напитка, която да придружава перфектната храна, екипажът предлага на гостите си меню, от което да изберат своите ястия. В него има супа, апетайзери, основно ястие и десерт.

Плато от сирена за начало

Двама са световноизвестни готвачи, които са избрани да създадат уникалното и разнообразно меню за бизнес класата на авиокомпанията. Те прекарват месеци в тестване и адаптиране на техните специалитети за пътниците на Qatar Airways.

Вижте още: Вижте защо Qatar Airways са най-добрата авиокомпания в света

Вижте какво споделят Нобу Матсухиса и Винит Батия за предизвикателството да готвят за клиентите на превозвача във видеото по-долу.

Винената листа на авиокомпанията също е впечатляваща. Тя се сменя изключително често, като екипажът се грижи за това, когато използвате своя двупосочен билет, да имате избор от две различни винени листи по време на двата полета.

Ако имате специални изисквания, можете да поръчате храна за пътуването си, като се свържете с местния офис на авиокомпанията най-малко 24 часа преди вашия полет.

Qatar Airways предлага индийско, мюсюлманско, вегетарианско, веганско и азиатско меню, както и за диабетици и суровояди. Можете да заявите предпочитания храната ви да бъде без глутен, лактоза, нискокалорична, както и с ниско съдържание на сол.

Вижте какво хапна екипът ни на борда на следващата страница:

Екипът ни не е поръчвал специално меню, възползвахме се от предлаганите на борда варианти.

Вижте още: Profit.bg на Малдивите: в кухнята на главния готвач