Диваните, телевизионните конзоли и леглата се възприемат като едни от най-важните мебели в жилището. Те могат да се различават коренно по стил и размер, но приложението им е неоспоримо.

Килимът, на свой ред, не е определян като задължителна придобивка, въпреки многото си ползи и значение му за обстановката. Ето няколко причини, поради които е добре да промените отношението си към него:

Килимите привличат или по-точно насочват вниманието ни към уникална мебел в дома ни. Например, необичайната форма на масата за кафе. Ако искате да й придадете акцент, разположете килим в неутрален цвят в центъра на стаята.

Килимите представляват лесен и достъпен начин за разрушаване на мотононността, като не е задължително да нарушавате цветовата гама, която сте подбрали.

Вижте още: 5 идеи за всеки хол

Килим в близък нюанс на основните мебели спомагат за унифициране на стаята.

Красиво направените килими заслужават цялото внимание на присъстващите. Затова можете да заложите на присъствието им като украшение. По желание можете да разменяте килимите в различните помещения.

Килимите спомагат за постигането на атмосфера, според вашия вкус. На пазара са налични всевъзможни дизайни и мотиви, които ще придадат на помещението по-артистичен дух, или пък по-див (някое сафари) и т.н. Списъкът е дълъг.

Хубавото на част от килимите е, че не изискват отнемането на пространство от дома. Разполагате го на пода и се радвате на комфорта, мекотата и акцента. Подходящи са за по-отворени пространства, с цел фокусиране на вниманието.