66% от жените до 45-годишна възраст предпочитат да си купят нов автомобил на лизинг. Това показват последните данни на УниКредит Лизинг. Най-търсени са икономичните коли и от мъжете и от жените до 35 хил. лв. – 44%, следвани от средния клас – до 70 хил. лв.

Едва 18% от придобитите автомобили на лизинг са от луксозния сегмент. За второто тримесечие на тази година УниКредит Лизинг отчита ръст от 46.6% на обема нов бизнес. За сравнение за същия период лизинговият пазар в България е нараснал с 21.6%.

За да отговори на търсенето на клиентите за бързо и лесно придобиване на автомобили при изгодни условия, УниКредит Булбанк и УниКредит Лизинг, съвместно със София Франс Ауто, предлагат в клоновете на банката Peugeot 208, Peugeot 308 и Peugeot Partner.

„Следваме стратегия по развитие и внедряване на иновации в полза на клиентите. Предлагането на автомобили в клоновата мрежа има за цел да осигурим единна точка за достъп за продукти с висока добавена стойност“, коментира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Съвместното предложение със София Франс Ауто дава възможност за покупка на автомобил през много канали – онлайн, на място в банката, през кол центъра и т.н.

Концепцията Car Corners във филиалите на УниКредит Булбанк има за цел да предложи автомобил на лизинг при максимално улеснена процедура, ексклузивни условия и достъпни месечни вноски. Във филиалите на банката, клиентите могат да открият и различни продукти и услуги, свързани с автомобили при най-добрите пазарни условия – рент-а-кар, застраховки Каско и Гражданска отговорност, тест драйв и др.

С цел да осигури максимално удобство за своите клиенти, УниКредит Булбанк предлага на едно място нови автомобили, финансови решения и много други подходящи банкови и небанкови продукти и услуги. Сред тях са разплащателна сметка с дебитна карта, онлайн банкиране, мобилно банкиране, овърдрафт за покриване на текущи разходи, застраховка срещу загуба на ключове, документи на колата и други лични документи.

Клиентите могат от компютър или смартфон, да разгледат офертите за новите автомобили чрез специализираната платформа “Твоят финансов съветник“, за която банката бе удостоена с награда за дигитални иновации на европейската асоциация по финансов мениджмънт Efma.