Доларът се търгува без промяна спрямо йената и еврото днес, след като по-добрите от очакваните данни за щатската икономика в петък запазиха надеждите за вдигане на лихвите в САЩ преди края на годината.

Австралийският долар поскъпна, след като изнесените днес данни показаха, че ръстът на китайската икономика се е забавил през третото тримесечие.

Доларът се оскъпи с 0.1% - до 119.53 йени, след като в петък добави 0.4% към стойността си. Преди това доларът падна до 119.15q след като цените на акциитe в Япония стартираха сесията със сериозни понижения, но впоследствие успя да ограничи загубите си.

Еврото добави 0.1%q до 1.1357 спрямо долара, след като в предходната сесия изгуби 0.4%.

Австралийският долар нарасна с 0.3%q до 0.7288q след като стана ясно, че ръстът на китайската икономика се забавя до 6.9% през третото тримесечие, в сравнение със 7.0% за периода април-юни.

Ръстът за третото бе по-добър от очаквания, но въпреки това е най-слабият от световната финансова криза насам.

Австралийският долар поевтиня с около 1.6% миналата седмица на фона на поскъпването на щатския долар и на спада в цената на медта.

Щатският долар получи импулс в края на миналата седмица от ревизираните нагоре данни за промишленото производство за август и от ръста в индекса на потребителските нагласи на Мичиганския университет.

Доларовият индекс днес нараства с 0.2%q до 94.700 пунктаq отдалечавайки се допълнително от 7-седмичното дъно от 93.806 пунктаq достигнато миналия четвъртък.