Най-търсеният наркобос в света бе ранен преди три дни, но днес в световните медии се появяват съмнения за истинността на тези сведения.

Надупчени покриви на сгради, изгорели коли и изоставени села – това е всичко, което е останало след престрелката в Ел Лимон, община Тамазула на щата Дуранго, информира AFP.

Именно там войската блокира достъпа до мистериозно ранчо, като започва да стреля по къщите от хеликоптер. Страхът кара жителите на градчето да отидат в съседния град Косала.

Лидерът на опозиционната партия ПАН в Мексико Рикардо Аная поиска от правителството на страната детайлен доклад за операцията, при която Ел Чапо е ранен.

Припомняме, че най-известният престъпник в света след убийството на Осама бин Ладен успя да избяга от затвора на 11 юли тази година, а преди три дни бе ранен в крака и лицето.

До този момент официалните власти не са предоставили доказателства нито за предстрелката, нито за евентуалните рани на Ел Чапо.

Аная също така попита как новината за контузиите на Ел Чапо е била оповестена първо в САЩ, а след това в Мексико.

„Новото бягство на Хоакин Гузман е поредно доказателство за ширещата се корупция в страната и за нехайството на институциите“, допълни Аная.