Не е тайна, че мъжете и жените са много различни същества. Те мислят различно, изглеждат различно, действат различно и са третирани различно. Поради някаква причина всеки един от двата пола винаги мисли, че тревата е по-зелена от другата страна - жените смятат, че на мъжете им е по-лесно - и обратното.

Въпреки че мъжете се сблъскват с определени трудности, за да успеят, жените се сблъскват с тях и с още много други. За нежната половина на човечеството е по-трудно да прескочи определени граници и въпреки че обществото става все по-отворено и към двата пола, все още има определени неща, които правят живота на мъжете по-лесен.

Ето поне десет причини за това, според The Richest:

10. Мъжете ходят до тоалетната прави

Мъжете никога няма да разберат какво е да се мъчиш полуседнал върху мръсна тоалетна чиния на крайпътна бензиностанция. Те са достатъчно щастливи от факта, че могат да задоволят биологичните си нужди навсякъде.

Това е едно от нещата, заради които жените им завиждат, дори да не го признават.

9. Отнема им по-малко време да се приготвят

Има толкова много неща във външния вид на жените. Дори най-естествената дама трябва да се погрижи за толкова неща преди да излезе. За мъжете всичко, което трябва да направят, а да си вземат душ, да облекат чифт дънки, тениска и обувки и са готови.

Жените трябва да се изкъпят, да си изсушат и оправят косата, да си обезкосмят краката, да се гримират и едва тогава могат да излязат.

8. Мъжете носят по-малко багаж

Жените имат толкова много неща да вземат, когато тръгват на път - гримове и козметика, сешоар, преса за коса, ниски, високи обувки. Не е изненада, че винаги жените плащат такса за по-тежък багаж на летището.

Мъжете могат да си позволят лукса да отидат на едноседмично пътуване само с дрехите на гърба си. Всичко, което им трябва, са чифт къси панталони, обувки, няколко тениски и бельо.

Те също могат да си опаковат багажа за по-малко от 20 минути, докато жените трябва да си направят списъци, за да са сигурни, че няма да забравят нещо.

7. Мъжете имат по-малко разходи

Мъжете харчат по-малко и поддръжката им е по-евтина. На всеки няколко седмици жените трябва да ходят на маникюр и педикюр, да поддържат веждите и миглите си, корените на косата и някои други неща, за които мъжете не е нужно да знаят.

Или казано простичко, скъпо е да си жена. Мъжете, от друга страна, трябва да си постригват косата на няколко седмици.

6. Мъжете не си свалят грима в края на вечерта

Жените не само трябва да се гримират, но в края на вечерта трябва да отделят време, за да махнат грима. Мъжете не знаят, че ако не го направят, жените рискуват да получат инфекция на очите или да се раздразни кожата им.

Те трябва да инвестират и в качествени козметични продукти за кожата и махане на грима, което може да бъде много скъпо. Всичко това е напълно непознато за мъжете и те не осъзнават колко е лесно да изглеждат добре, само стават от леглото и изглеждат секси. Толкова е несправедливо!

5. Мъжете могат да се разхождат голи

Когато някой мъж се разхожда навън без тениска, никой не му обръща внимание. Ако обаче някоя жена обикаля улиците топлес, всички около нея полудяват. Според някои това е пример за сексизъм.

4. Мъжете не носят сутиени

Мъжете никога няма да разберат невероятното чувство да си свалиш сутиена в края на деня. Причината да се чувстват толкова добре жените, когато го направят е, че сутиените са много неудобни.

Да, след като са го носили толкова дълго време, са свикнали с тях, но все пак. Единственото по-лошо нещо от сутиените са сутиените без презрамки.

3. Мъжете са подложени на по-малък натиск да изглеждат добре

Бъдете честни, когато се разхождате по улицата виждате много повече красиви момичета с грозни момчета, отколкото обратното. Причината е, че жените не отдават толкова много значение на външния вид като мъжете.

Жените обаче са подложени на натиск да изглеждат добре от страна на обществото, на мъжете и на други жени.

2. Мъжете не трябва да забременяват и да раждат

Да, да, “това е най-големият подарък на света”, но я стига. Толкова е нечестно. Докато жените не могат да консумират алкохол и надебеляват, мъжете си живеят нормално. За девет месеца жените имат щастието да износят своето дете и след това имат честта да го родят.

Раждането и бремеността са стряскащи, а фактът, че на мъжете не им се случва абсолютно нищо, е дразнещо. През повечето време те не разбират какво се случва, докато не се роди бебето.

1. Мъжете нямат месечен цикъл

Да, стигнахме и до тук. Това е може би най-лошата и дразнеща част от това да бъдеш жена. През онези ужасни досадни дни всеки месец жените стават бесни психопати, изпадат в моменти на дълбоко отчаяние и силни емоции.

Най-доброто на това да си мъж, е че, нямаш месечен цикъл.