Рапърът 50 cent има такъв часовник, The Game има от същата бройка и аз имам такъв, казва Амир Хан, показвайки ръчно изработен часовник на Jacob & Co, излежавайки се на спалнята си в Болтън.

Британският боксьор днес е на 28 години и има 31 победи от 34 срещи на професионалния ринг с 3 загуби.

Хан продължава разходката из къщата си, показвайки новите си кецове, изработени специално за него от Reebok. Шакил О' Нийл и Майкъл Джордан нямат подобни, казва той (бел. ред. двамата бивши баскетболисти от НБА играеха с Reebok и Nike).

В двора на къщата си Хан показва новото си BMW - една от многото луксозни коли. Там също така е и едно Mini, което боксьорът споделя, че е подарил на свой приятел.

Това е старият Амир Хан - този, който спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Атина само на 17 г., а след това спечели милиони на професионалния ринг.

Днес Хан е на 28 г., женен е, има дъщеря на 1 г. и споделя:

„Част от часовниците ми, които съм купувал, са с цена от 90 хил. долара. Какво ли съм мислел навремето? С тези пари днес можеш да си купиш апартамент в Болтън. Или пък колите – Lamborghini, Ferrari – купувах ги само, за да са паркирани пред къщата ми. Какъв е смисълът да имаш три или повече коли, след като можеш да караш само една?"

Още: Най-глупавите покупки на Майк Тайсън

Промяната в Хан идва на няколко етапа. През 2013 г. той се жени за съпругата си Фарая Макдуум, година по-късно се ражда дъщеря им Ламайса, но също така и работата с благотворителна цел, която полага боксьорът.

Преди година Хан основава фондация, носеща неговото име и оттогава насетне помага на ранените деца от престрелка в училище в Пакистан, на сирийски бежанци и др.

„Отидох в болницата в Пакистан", спомня си той." Едно от децата лежеше ранено и очевидно изпитваше болка. Чух го да вика „Амир Хан, Амир Хан“. Исках да го окуража, затова отидох при него и му казах: „Не се притеснявай, от сега нататък охраната ще бъде различна. Искам да се върнеш в училище и да даваш всичко от себе си“.

Хан помага с дарения и на сирийските бежанци. Той пуска молба в социалните мрежи, където има милиони почитатели за дарения. Само за седем дни получихме толкова много неща, че можехме да напълним 7 големи вана, казва той.

Боксьорът споделя, че с удоволствие би предоставил някоя от къщите си на нуждаещите се. Имам 20 или 30 из цялата страна, а така също и в чужбина. Мога да помогна, допълва Хан.

Въпреки състоянието си, Хан обича да излиза с жена си в местните заведения. "Храната е хубава и евтина, пък и жена ми е доволна", казва той.

Благотворителната дейност обаче го кара да се замисля за показността на богатите хора. „Все още си купувам разни неща, но пък отделям три пъти повече време на благотворителността“. Познавам хора, които могат да си купят 20 пъти повече неща от мен, но не правят нищо или съвсем малко по въпроса“.

Хан знае, че му остават още няколко години на ринга (голяма му мечта е да излезе на ринга срещу Флойд Мейуедър), но споделя, че основната му цел е организацията. Нейният първи проект бе дом за сираци в Гамбия, сега искаме да изградим още един в Пакистан, допълва той.

Четете още: Как харчи парите си Мани Пакяо

Обичам Пакистан, защото оттам са родителите ми, но обичам и Болтън, защото тук съм роден и израснал. Хората тук са невероятни – винаги са мили и ти се усмихват. Искат да се снимат с мен или децата искат автограф от мен. Мисля, че съм се снимал с всеки, който живее тук. Щастлив съм. Не мога да разбера как други известни хора ходят наоколо с охраната си, това може би плаши хората. Тук в Болтън винаги мога да се поразходя из улиците, при това сам.", казва той.

В момента Хан започна изграждането на голяма банкетна зала за около 4000 души в Болтън. Това ще даде работа на поне 100 души. Зала за 4000 гости може да приюти дори най-големите азиатски сватби, допълва той.

Хората идват при мен и ме питат: „А защо не го направи в Манчестър, например“? Опитвам се да дам нещо на Болтън, тук ще живея до края на живота си. Плюс цялото това пътуване до Манчестър... Но то е само половин час, допълва боксьорът.

„Половин час в една, половин в другата посока и така по 7 дни, ето ти 7 часа. Защо да не правя нещо друго в тези 7 часа", казва Хан. Той наистина е зает човек.

Вижте още: Как харчи парите си най-добре платеният спортист в света