Запомнете: сравнението е крадецът на радост. Това е всичко, което трябва да помните, когато става въпрос за социалната мрежа Facebook.

Там всички имат щастлив семеен живот, ужасно умни деца и добре заплатена работа. Но всички знаем, че това е далеч от истината, нали?

Ако това ще ви накара да се почувствате по-добре, ето девет начина, по които можете да разберете, когато някой лъже във Facebook:

1. Ако липсва годината на раждане

В този случай хората се надяват да минат или за по-млади, или за по-възрастни, както е при тийнейджърите.

Когато ги попитате, най-вероятно тези хора ще ви отговорят, че по този начин се предпазват от кражба на самоличност. Разбира се, наясно сте, че не годината на раждане е целта на крадците, нали?

2. Онова, което липсва на профила им във Facebook, вероятно липсва и в живота им

Ние всички имаме Facebook приятел, който поства повече снимки на домашния любимец, отколкото на децата си.

Можете да сте сигурни, че тук не става дума за по-голяма любов към едните за сметка на другите. Просто се показва по-безопасното.

Вижте още: Седем признака, че не трябва да качвате това във Facebook

3. Четете между редовете това, което те не казват

"Моят съпруг настояваше да отидем на пикник“ вероятно означава, че в къщата пръскат против хлебарки и това е било евтин вариант за обяд навън.

4. Има нещо гнило, когато снимката на профила никога е тяхна

Сайтът се нарича Facebook, нали? Не се нарича PrettyTreeBook или MyCatBook.

Facebook е мястото, където стари приятели от гимназията се намират един друг. Така че е добре да се замислите, ако някой от вашите приятели никога не слага своя-собствена снимка но профила си.