Мостът Плака над река Арахтос е най-големият мост с каменна арка в Гърция и на Балканите и третият по големина в Европа.

Неговата каменна арка, извиващата се величествено на 40 метра, се издига на 21 метра над водата.

Мостът е изграден от Константинос Бекас през 1866 г., след два неуспешни опита от други строители. Днес той вече не съществува. След 148 години, оцелял в немските бомбардировки по време на Втората световна война, той е сринат от внезапно наводнение през февруари 2015 г.

Той е считан за една най-важните забележителности не само в района, но и в страната.

Вижте още: Най-зловещите български мостове

Мостът е построен по нареждане на султан Абдулазиз и е завършен през 1866 г. под ръководството на известния местен строител Константинос Бекас.

През шестте години преди неговото изграждане два опита са правени и от други строители. И двата пъти обаче мостът се срутва още по време на строителството.

През 1863 г. той се срива в деня на откриването му пред очите на зашеметената публика.

По време на Втората световна война мостът е бомбардиран от германците в близост до центъра му. Той се оказва невредим, само с незначителни щети, които бързо са ремонтирани от местните жители с помощта на цимент. Структурната му стабилност обаче е изследвана от експерти.

Той почти се срива по време на проливните дъждове през 2007 г. и след като не е е възстановен, през февруари 2015 г. става жертва на внезапно наводнение, причинено от проливните дъждове.

В момента той все още чака възстановяването си.