Има хора, за които нудизмът никога не е бил привлекателен. Не се е стигало дори до лека доза на заинтересованост, която да породи дори един нудистски експеримент по време на лятната почивка.

Докато не се случи да попаднете в общество, чиято култура и обичаи толерират именно евиното и адамовото облекло.

Такъв е случаят с млада журналистка, която започва да се занимава с писане на тема туризъм. Първата спирка по пътя й е обменна програма за студенти във Финландия.

Какво се случва, когато скромно австралийско момиче попадне в сауна, където присъстват и двата пола, но напълно голи? Със сигурност се чувства неудобно, но характерно за неудобството е, че в един момент то става толкова наситено, че започваш да не го усещаш.

Времето, прекарвано в сауна във Финландия, е част от местните практики. Това са напълно обикновени струпвания на хора на едно и също място. Пардон, голи хора. Да си позволиш да не се разголиш и ти означава да се чувстваш не на място.

Да влезеш в сауна във Финландия е като да влезеш в българска кръчма. Тук не се говорят дреболии, обсъждат се важни въпроси за нацията.

Норвегия

Не се изисква много време, за да разберете, че норвежците не са хора, които трудно свалят хавлиите и банските.

Ако имате удоволствието да посетите страна, задължително разгледайте фиордите.

Тази страна, в която живеят около 5 милиона души, притежава изключително приказни места, на които спокойно можете да се наслаждавате голи, без да ви притеснява който и да е.

Нова Зеландия

Когато гледката е толкова красива, никой няма да си губи времето да гледа вашето голо тяло.

Исландия

Синята лагуна е популярна дестинация в Исландия. Любопитното е, че тук плажуващите носят бански, но има едно задължително условие, изключващо ластичната материя – преди да се потопите в басейна, трябва да си вземете душ без бански.

Да плаваш на кораб по Синята лагуна е незабравимо преживяване. Неслучайно мястото е световно известна дестинация, към която ежегодно се отправят около 400 000 души.

Холандия

Задължително място за посещение е Велувсе Брон, намира се в Хог Велуве – най-големия национален парк в страната. Във вътрешността му се притаява музей, който поддържа голяма колекция от произведения на Винсент ван Гог.

Туристите имат на разположение 1000 бели колела, които могат да подкарат по павираните пътеки. Ако решите да посетите спа, изберете грижливо деня, ако искате да сте сигурни дали се очаква да сте облечени или голи.