Иван е младо момче, на 28 години, от Пловдив, живее и работи в София от 19-годишен. Един от амбициозните ученици в гимназията, Иван успява да охлади страстта си към компютърните игри и успява с много усилия да сбъдне мечтата на родителите си и да учи в София за инженер.

Иван започва следването си в Технически университет със специалност „Комуникационни системи и технологии“, като по време на следването си се насочва към софтуерно инженерство и програмиране.

От Пловдив в унивеситета

Иван завършва успешно бакалавърската си степен и вече е гордостта на родителите си, които са изучили своя първороден син. Иван от 3 години работи в международна софтуерна компания, а от 6 месеца е тийм лидер на екип, който работи по голям международен проект.

12 работни часа на ден, почти всяка събота в офиса, недостиг на сън, никакво време за спорт и социален живот – 99% от ежедневието на Иван. Но той от малък е привързан към морето и планината и с тъга си спомня за 20-дневните почивки през зимата и лятото с родителите си.

Мисли си… сега е дошъл моментът да работи и да изкарва прехраната си – но рискът да се лиши от свободно време, хобита, приятели и всички неща, които обича, е голям.

Очакванията на семейството и приятелите

Но това не е всичко за Иван! От повече от една година той трябва да слуша коментарите и подмятанията на всички свои роднини, че е дошло време да се задоми, да създаде семейство, да си купи собствено жилище, собствена кола и т.н.

Повечето приятели на Иван от гимназията вече са се оженили и имат поне едно дете – Иван се радва за тях, но не обича да излиза често с тях, защото не намира общи теми.

Прибавете към всичко това и фактът, че Иван си няма приятелка. Забързан в ежедневието си, претрупан от работа, трудно намира общи теми със старите си приятели и трябва да търпи коментарите и напрежението от родителите си, които имат техни планове за неговото бъдеще.

А за какво мечтае Иван? Как той си представя своето бъдеще? Как той иска да изживее своите старини?

Иван в момента инвестира цялото си време в своята кариера и иска да натрупа богатство, с което да може да осигури на себе си и на своето семейство живота, за който те са мечтали. Никой не иска да работи по 12 часа на ден… почти всяка събота… да няма време да спортува и да пътува и социалният му живот да страда от всичко това.

Но всяко нещо си има цена. Иван иска да събере пари и да си купи собствена къща в квартал в покрайнините на София, мечтае за японска кола и за околосветско пътешествие с любовта на живота си (когато я срещне, за никъде не бърза!).

Как мечтата да се превърне в действителност

За вас може горенаписаното да звучи като мечта, но за Иван е ясен в главата му план, по който той работи още от първия ден, когато е започнал да получава собствени доходи. Иван заделя всеки месец по 10% от заплатата си и се интересува, чете и търси най-добрите възможности да инвестира парите си.

В началото започнал да трупа депозит в банка, но след 1-2 години той забелязал, че лихвите намаляват и не успява да генерира доходност.

Направил обстойно проучване в интернет, консултирал се с негови приятели и попаднал на инвестиционни продукти, които инвестират в различни активи от цял свят и генерират доходност между 4-7 процента.

Тази доходност устройва Иван, защото в неговия план след 15-20 години с равни месечни вноски ще е събрал необходимата сума, за да постигне своите цели.

Какво можеш да направиш и ти?

Ако и ти имаш мечти и цели като Иван, или най-малкото искаш да живееш спокойно на стари години, както и да се бориш за доходност между 4-7% на година в дългосрочен план, можеш да научиш повече как да инвестираш с равни месечни вноски от минимум 100 лева в глобален инвестиционен продукт на следния линк: http://karollcapital.bg/fileadmin/karoll-cm/dokumenti/registratsii/sp-ustoychiv-rastezh.html