Щатският милиардер Джеф Грийн е изтеглил от пазара имението си в Бевърли Хилс, което преди време се продаваше на цена от 195 млн. долара.

След като не успя да привлече купувач, дори и след като намали цената с 46 млн. долара, имотният магнат има нов план – да превърне част от имението в биоферма.

Грийн е споделил пред CNBC, че имението, което носи името Palazzo di Amore, вече не се продава. През миналата година имотът излезе на пазара с цена от 195 млн. долара, но през септември Грийн я свали до 149 млн. долара, заявявайки, че е "много мотивиран да го продаде."

Сега се очаква, че той е дори още по-мотивиран да стане фермер милиардер. Грийн е заявил, че би обмислил атрактивни оферти за имението, но планира да превърне най-малко 8 декара от земята към него в биоферма.

"Ще отглеждаме домати, картофи, лук, царевица," казва имотният магнат. "Ще говорим с местен фермер, който ще взема продуктите и ще ги продава на местния пазар. Ние, разбира се, също ще се храним с органични храни."

"Съседът ни ще може също да влиза и да си бере зеленчуци," казва той. Този съсед случайно се оказва милиардерът Бари Дилър, председател на IAC/InterActiveCorp.

Грийн твърди, че земята в района на Бевърли хилс се продава на цена от 10 млн. долара или повече за акр (1 акр се равнява на 4 декара). Неговият дом обаче е необитаем в момента, тъй като той и семейството му живеят в Палм бийч, Флорида. Тъй като част от имението са лозя, било напълно логично да се добавят и още земеделски култури.

Вижте още: Милиардер поучава американците да живеят по-скромно

"В момента част от земята въобще не се използва, така че защо това да е откачено?", казва той.

Груйн също така е заявил, че ще продължи да отдава къщата под наем, ако и когато има заинтересовани наематели. През август той е отдал имението под наем на цена от 450 000 долара за месеца.

Palazzo di Amore разполага с около 4 900 кв. м обитаемо пространство с 21 спални и 23 бани. Основната къща, която е с площ от 3 250 кв. м, има винена изба, турска баня и разкрива невероятна гледка към Лос Анджелис.

Имението също така разполага с увеселителен център, киносалон с 50 места, боулинг и зала за игри.

Тази седмица Palazzo di Amore бе изместено от първото място на най-скъпия жилищен имот за продажба в САЩ, след като цената на имението Le Palais Royal в Хилсборо бийч, Флорида, бе вдигната до 159 млн. долара.