1. Кобрата, която принуди пилот на самолет да направи непланирано кацане

Самолетът излиза от Кайро, не след дълго трябва да направи принудително кацане в египетския курортен град Ал Гардака, след като мъж на борда е ухапан от змия.

Един от пътниците, който притежава магазин за влечуги в Кувейт, решил да скрие змията в чантата си, но тя съумяла да избяга. Както знаете, отровата на кобрата е смъртоносна и може да убие слон само за три часа. А човек? Само за 15!

2. Самолетът, който кацна принудително на оживена улица

Случи се тази година. На 16 септември. Малък самолет с инструктор и обучаващ се на борда направи извънредно кацане на улица в Санта Ана, Калифорния. Интересното е, че съвсем наблизо има летище.

3. Неочаквано раждане, което накара самолет да кацне възможно най-бързо

През октомври 2013 година тайванка започва да ражда на борба на самотел на китайските авиолинии. Самолетът лети към Лос Анджелис.

Жената е в 8-ия месец, но се случва непредвидимото – водите й изтичат. В този момент на борда има и педиатър, който изражда здраво момиченце.

Извънредното кацане се случва в Аляска. Пилотът моментално поема курс натам, но 30 минути преди кацането бебето вече е излязло на бял свят.

4. Самолетът, който се приземи в морето и по чудо няма жертви

На 13 април 2013 година самолет със 108 души на борда не успява да се задържи на пистата за кацане в индонезийски курорт и „заорава” в морето. Сред пътниците има ранени, но няма смъртни случаи.

5. Жената без никакъв опит в летенето, която приземи самолет, след като пилотът и нейн съпруг почина по средата на полета

По думите на служителя от спешни случаи, жената не е имала никаква идея как се управлява самолет. Специалисти са й обяснявали в продължение на 90 минути какво да направи, за да приземи успешно самолета.

Жената едва се е справяла с компаса и не е могла да се ориентира добре в облаците.

6. Самолетът, който се приземи извънредно, след като страховита буря отнесе носа му

На 8 август 2015 година пилот бе принуден да кацне извънредно заради отнесен нос на самолета. Турбуленцията била толкова силна, че много от пътниците били в шок.

7. Служител от поддръжката, който заспа в каргото и предизвика принудително кацане

През април тази година един служител от поддръжката заспива в каргото на самолета. Всичко върви добре, самолетът отлита от летището, но по някое време пътниците чуват, че някой тропа под краката им.

Пилотът поема курс към най-близкото възможно летище.

8. 14-те пияни шотландци, които „свалиха” самолет принудително във Франция

През 2013 година пътниците на самолет, пътуващ между Глазгоу и Ибиза, имат неудоволствието да пътуват заедно с 14 пияни шотландци. По време на полета последните решават да потанцуват по пътеките между седалките.

Така самолетът каца на френско летище, за да слязат неконтролируемите пътници.

Полицай от местното управление споделя, че младежите са били с представата, че вече са в Ибиза.