Живеем в ера на технологии. Тя обаче често носи след себе си и сериозни главоболия за родителите. Всяко следващо поколение е по-добре технологично подготвено от предходното и за съжаление на родителите, те често изостават зад децата си по отношение на напредъка на технологиите.

Смартфоните са неизменна част от живота на днешните тийнейджъри. Дали обаче, те често не се изкушават от неща, които са неприсъщи за тяхната възраст? Това е най-големият ужас на всеки родител.

А начини за това има много и те често са лесно достъпни, чрез безплатни приложения – от приложения за запознанства до такива, позволяващи им размяната на снимки, които изчезват след определен период от време.

„Отговорност на всеки родител е да следи и да проверява смартфона на свето дете“, според Том Хогън, окръжен прокурор на Честър Каунти, където се разрази последният секстинг скандал.

Ролята на родителите за контрол обаче става все по-трудна, отново благодарение на напредъка на технологиите. Налице са приложения, които скриват снимки и видеа от родителските погледи, а определено тинейджърите знаят как да пазят своите тайни.

Едно такова приложение е Private Photo Vault, което е сред най-популярните безплатни приложения за скриване на чувствителна информация. И докато това приложение е лесно да бъде открито в смартфона на вашето дете, има такива, които са далеч по-трудно различими.

Например има едно подобна приложение, предназначено да крие снимки и видеа, което на пръв поглед изглежда като калкулатор и работи като калкулатор, докато не бъде въведена правилната парола. То затруднява изключително силно родителите, които търсят нещо нередно в смартфоните на своите деца.

Какво съветва Хоган родителите?

Изтрийте всички приложения от смартфона или таблета на вашето дете. Възстановете фабричните настройки и въведете парола за инсталиране на приложения на устройствата.

Така ще контролирате достъпна на вашите деца до приложения, които одобрявате.