28-годишен мъж поиска от жена, с която се е срещнал веднъж, да му върне похарчените 3.50 паунда за кафе, след като тя отказала да излезе с него втори път.

Лорън Крауч от Лондон пила кафе с мъжа, но след това отказала поканата му за вечеря, след като не почувствала никаква химия помежду им. По-късно той й изпратил банковите си данни с молба да му върне парите за кафето, защото не му харесвало да "губи" пари.

Лорън донякъде иронично публикувала своя опит в нейния блог, като публикацията е наречена No Bad Dates, Just Good Stories.

"Нашата среща продължи точно 32 минути и завърши с най-странното текстово съобщение, което някога съм получавала", пише тя.

Вижте още: 10 от най-богатите скъперници на всички времена

Лорънсреща мъжа чрез приложението за запознанства Tinder. Той предлага да пият кафе. След 25 минути разговор иска да отидат в дома му, където да вечерят. Тя отказва.

По-късно той й изпраща съобщение, в което я пита дали иска да излязат отново, но Лорън отново отказва, признавайки, че не е почувствала никаква химия помежду им.

След което получава съобщение с текст: "Може ли да ми върнеш обратно парите за твоето кафе? Аз не обичам да губя пари. Предпочитам да ги използвам на среща с някой друг."

Лорън посочва, че е срамно мъжът да счита срещата им за загуба на пари и време, но все пак предлага да дари парите за кафето на Royal British Legion – дори ги увеличава на 5 паунда, за да компенсира и транспортните му разходи.

Мъжът реагира остро и настоява да получи парите си, като дава подробности за банковата си сметка. Лорън обаче няма навика да си плаща за срещи.