От древни времена хората разбирали, че Земята оказва различни влияния върху тяхното физическо и емоционално състояние.

Ето защо древните цивилизации определяли места със силно положително енергийно действие, които предпочитали за обитаване и изграждане на техните храмове и такива със силни отрицателни енергийни въздействия, които избягвали.

С годините много от знанията на древните са се изгубили, но други са били изследвани и доразвити от науката. Основните теории за магнитните полета, разположени в земната кора и активизирани от земното ядро са разработени от учените Хартман и Кюри.

През 30-те години на миналия век професор Хартман доказва, че земята е покрита с мрежа от геомагнитни лъчения с ширина на лъчелентата 20 см и разстояние от около 2 метра между всяка лъчелента. Откритието му получава неговото име- „мрежата на Хартман“.

Най-силно излъчване имат пресечните точки в тази мрежа - едната е с положителен заряд, а другата - с отрицателен, като и двете са неблагоприятни за човека. Доказано е, че излъчването е силно и влияе вертикално дори и на най-високите етажи в сградите, които са разположени в неблагоприятна зона.

Същото вредно влияние имат и подземните води. Най-неблагоприятна обаче е ситуацията, при която точка от мрежата на Хартман попада върху леглото или работното ни място, и в същото време има съвпадение с наличие на подземни води. Тогава, а също и при пресичане на мрежата със специфини геоложки образувания, възникват така наречените геопатогенни зони.

Хората, пребиваващи в геопагенна зона, са отпаднали, с нисък енергиен статус – винаги са уморени, особено сутрин, изтощени, нервни, често боледуват. Смята се, че голям брой от заболяванията се дължат на влиянието на мрежата на Хартман.

Вероятността от тежко боледуване и спад в енергийния статус се увеличава с броя на годините, в които спим или работим над такава пресечна точка, както и от съвпадението на такава пресечна точка с подземни води. Според редица учени раковите заболявания имат пряка връзка с геопатогенните зони.

ТЕД-БЕД, като водещ производител на матраци, легла и продукти за спалнята, концентрира усилията си в разработването на продукт, с който да предложи разрешаване на този проблем през времето, което хората прекарват в сън и почивка. Екип от ТЕД експерти, съвместно с учени, създаде матрака MATTERRA, който е с вградена защита срещу геопатогенните зони.

Защитният механизъм е с патентована структура и действие, което разсейва в концентрична зависимост вредните влияния в страни от повърхността на матрака. По този начин MATTERRA осигурява най-благоприяните за здравето и енергията на човека условия за сън. Матракът е тестван в лабораторна среда и е научно доказано неговото благотворно действие върху човешкия организъм. През месец ноември матракът е на промоционална цена с 20% отстъпка.

„За производството на този иновативен продукт беше закупено ново технологично оборудване, като 50% от стойността му е с финансиране от страна на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.. Целта ни беше да осигурим на клиентите си релаксация от ново поколение, предлагайки им не просто матрак с перфектна анатомична и ортопедична конструкция , а с допълнителна защита от всички биогенни, техногенни и геопатогенни патологични излъчвания за един наистина възстановяващ и укрепителен сън”, споделя Диана Харлова – оперативен директор в ТЕД-БЕД.

„Ние сме българска фирма, която успя да представи иновация на световно ниво. Успехът ни е успех за българския бизнес, но с това си постижение оставихме ярка следа и на международната сцена. Проучване, осъществено от Intenrationalt Patent Bureau, Дания и потвърдено в Свидетелството за регистрация на полезен модел, издадено от Патентно ведомство на Република България, доказват че матракът е уникален по отношение на вградения погасител на вредни геопатогенни влияния, както и по отношение на структурата и състава на матрака, допълва тя.

Дългосрочната стратегия на ТЕД-БЕД да създава качествени, иновативни и надеждни продукти ги превръща в най-предпочитаните, а тазгодишното издание на потребителската класация „Любима марка” отреди първото място на ТЕД в категория „Строителство и интериор”.