През 2007 г. завърших Университета в Илинойс, след което прекарах следващите 2 години в пътуване по света, за да участвам в покер турнири.

През 2009 г., на 24-годишна възраст бях коронован за „Играч на годината“ и вече бях спечелил 2.5 млн. долара от наградни фондове.

Вече бях изтощен и смятах, че е време да се установя. Не ми отне много време да разбера, че съм грешал.

Купих си апартамент на 43-тият етаж с невероятна гледка в една от най-луксозните сгради в Чикаго. Обзаведох го и мислех, че имам всичко. След шест месеца обаче започна да ми липсва предишния ми начин на живот.

За съжаление вече имах 18-месечен лизинг, а с приятелите ми често се събирахме да гледаме мачове, ходехме заедно на партита и по ресторанти.

Ако изходим от покера – вече бях заложил доста пари на карти, които обаче ме караха да се чувствам, че ще загубя. Ако трябва да си дисциплиниран, то трябва да хвърлиш картите и да продължиш. Точно това и направих.

Така през 2012 г. пътувах до 45 града в 13 различни страни с общо 57 самолетни полета.

Пътувах и участвах в най-големите турнири, освен това играех и онлайн, но вече бях доста по-опитен от преди.

И така до 2013 г., когато се отдадох на 10-дневна почивка в Будистки манастир на малък остров в Тайланд. Със себе си взех всичко, което притежавах, плюс моят iPhone и лаптоп. Следващите 10 дни се къпех с вода от ведро и спях на дървено легло, но без матрак.

Бях по-щастлив от всякога, а не притежавах почти нищо. Изглежда, че не бяха необходими гардероб пълен с дрехи, за да си щастлив. Целият ми гардероб се състоеше от 5 тениски, 2 чифра обувки, къси гащета, палто, куфар, адаптори, телефон и лаптоп.

Не трябва обаче да си професионален играч, за да живееш така, както мен. Често чувам хората да казват „Ако имах толкова пари, щях да правят това, което и ти“, или пък „Не мога да зарежа всичко и да пътувам като теб, имам приятели и роднини, за които трябва да се грижа“.

Винаги обаче можеш да си намериш извинение защо не можеш да направиш нещо. Живеем в света на интернет и по този начин можем да работи отвсякъде, където има интернет. Така например доста често моят офис бе поредното кафе на Starbucks.

Живеем в свят, където благодарение на Airbnb можем да наемем жилище и да живеем на различно място за няколко седмици, при това на приемлива цена.

Дори поддържането на отношения с приятели и роднини от чужбина е доста по-лесно с възможността за видео разговори, като например от планините на Перу или от Токио.

Да направиш промени в живота изисква усилия, и което е доста по-важно – желание. Истината е, че живеем в променящ се свят. И никога не е било по-лесно да се откъснеш от настоящия си живот, при това безплатно.