Доларът възобнови поскъпването си на фона на оптимистични данни за щатската икономика и очакванията за облекчаване на паричната политика от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), които обезцениха еврото.

Доларовият индекс се търгува без промяна на ниво от 99.768 пункта, след като отстъпи от 8.5-месечния си връх от 100.170 пункта, след като данните за щатското производство и инвестиционните планове на компаниите се оказаха по-добри от очакваните, което пък е в подкрепа на вдигането на лихвите от страна на Федералния резерв.

Индексът се понижи до 99.312 пункта в предходния ден, на фона на нарастващото геополитическо напрежение след свалянето на руския изтребител от страна на Турция, което накара инвеститорите да ограничат дългите си позиции.

Еврото отново е нестабилно, след като се понижи до най-ниското си ниво от над седем месеца.

Европейската валута падна до 1.0565 спрямо долара, достигайки най-ниското си ниво от средата на април. За последно еврото се търгуваше срещу 1.0618 долара. Спрямо йената еврото докосна седеммесечно дъно от 129.77, преди да се върне до нивото от 130.21.

Щатският долар се търгува почти без промяна спрямо йената на ниво от 122.62 йени, след като се отдалечи от достигнатото вчера дъно от 122.26.

Австралийският долар падна с 0.3% до 0.7231 щатски долара, след като изненадващо слабите инвестиционни данни нанесоха удар по перспективите за икономически растеж на Австралия.