През август Германия показа невероятна гостоприменост, когато не се подчини на правилата на Европейския съюз и продължи да приема бежанци от Сирия, независимо от това откъде са влезли в ЕС.

От тогава Алекс Асали, сириец, който живее в Берлин, храни бездомници по улиците в опит да “върне нещо на германския народ.”

Асали бяга от Сирия през 2007 г., след като публикува разкритикуващи президента Башар ал-Асад събщения в интернет, споделя той пред Huffington Post. След като прекарва няколко години в Либия, той пристига в Германия през 2014 г.

От август той раздава храна на улицата на бездомници в различни части на Берлин. Според The Telegraph, Асали застава пред спирката на Александерплац всяка неделя и сервира топла храна на около 100 души.

Приятелка на Асали на име Табеа Бю пуска негова снимка във Facebook, която впоследствие е публикувана и в Imgur. Досега тя е видяна от близо 3 млн. души.

"Той наистина губи всичко; трябвало е да остави семейството си в Сирия, защото искали да го убият," пише Бю в текста под снимката.

"Въпреки че не разполага с много, той излиза на улицата и раздава храна на бездомниците."