Мислите си, че един тиган е добър подарък за дома за Коледа? Следващите джаджи със сигурност ще ви вземат ума:

Осветително тяло Kuna smart – 199 долара

Чудите ли се кой се спира пред вратата на дома ви, когато не сте вкъщи? Лампата Kuna ви позволява да видите и да говори с посетителите на входната ви врата от мобилния телефон.

Приспособлението има HD камера, микрофон и, разбира се, излъчва светлина. То ви информира, че има някой на вратата ви с помощта на мобилно приложение.

Приложението е безплатно и ви позволява да записвате и да теглите кадри от камерата, както и да коригирате настройките на светлината от разстояние.

Лампата се предлага в три дизайни и два цвята, което ви позволява да я съобразите с екстериора на вашия дом.

Chromecast Audio – 35 долара

Наслаждавайте се на музика от вашия компютър, телефон или аудио уредба във всяка стая от дома си с Chromecast Audio.

Джаджата се свързва с вашия телефон, таблет или компютър чрез Wi-Fi. Приложението ви позволява да групирате няколко устройства и да пускате една и съща музика в няколко стаи.

Chromecast App работи и с други приложения на телефона ви, така че не сте ограничени до простия процес на възпроизвеждане на музика. Можете също така да стриймвате от Spotify, Pandora, Rdio, Google Play Music и други.

Perfect Drink – 49.99 долара

Това интелигентна везна с придружаващото я безплатно приложение може да ви помогне да забъркате перфектния коктейл.

Изберете рецепта от приложението, задайте я на везната и следвайте инструкциите. Мониторите ви показват колко да наливате, както и кога да спрете. Ако прекалите пък, устройството автоматично адаптира рецептата.

Ако сте забравили да напазарувате, просто кажете на Perfect Drink какви съставки имате под ръка и тя ще генерира списък от напитки, които можете да направите, без да отскачате до магазина.

Flower Power – 60 долара

Грижата за растенията у дома не е лесна работа. Един ден те изглеждат добре, а на следващия вече са увехнали и умират Flower Power е сензор, който следи за здравето на цветята и ви предупреждава, когато те се нуждаят от малко повече грижи.

Можете да „инсталирате“ устройството, което се предлага в три различни цвята, в непосредствена близост до обекта му на наблюдение, като изберете вида на растението от безплатно приложение.

То ви дава данни в реално време за необходимата влага на почвата, количеството тор, температура на въздуха и интензивността на светлината.

Flower Power изпраща тези данни право на вашия телефон или таблет на всеки два часа и сигнализира, когато растението се нуждае от внимание. Flower Power е водоустойчив и може да се използва за наблюдение на външни или вътрешни растения.

Вижте още: Умни джаджи, които ще бъдат на пазара догодина

Бамбукова дъска за рязане с поставка за таблет – 34.99 долара

Таблетите са чудесен начин да намерите нови рецепти, но е опасно да разнасяте тази електроника в кухнята по време на готвене.

Тази дъска за рязане има подвижна стойка, за да запазите вашия таблет от бъркотията, която се създава в кухнята и да намалите риска от катастрофални разливи.

Тя се продава с бамбуков стилус, така че можете да използвате устройството, без да го докосвате с пръсти.

Хладилник от Междузвездни войни – 149.99 долара

Последният епизод на сагата "Междузвездни войни" ще е на широкия екран една седмица преди Коледа и този хладилник - създаден, за да изглежда като камерата за въглеродно замразяване на Хан Соло, може да бъде идеалният начин да съхранявате вашите напитки, докато гледате филма.

Хладилникът побира до 18 кутии от сок или сода, като също така може да служи и за запазване на топлината на храната. Снабден е със захранващ кабел за домашна употреба и друг, който да използвате в колата.

Чиния и прибори – 32.45 долара

Родителите, които се правят на маймуни, за да вкарат в устата на детето си поне една лъжица със зеленчуци, ще са щастливи от този подарък. Това е перфектният комплект за хранене за злоядите деца.

Чинията, която може да се поставя в миялна машина, е проектирана така, че заедно с приборите да образува идеалната играчка. Лъжицата, например, прилича на булдозер и се зарежда с храна по подобие на работата на машината.

Термометър iGrill2 – 99.95 долара

Това устройство представлява две температурни сонди, които се поставят в месото и се закачат към приемник, който изпраща температурата на готвеното ястия на вашия телефон чрез безплатно приложение.

То проследява напредъка на готвене на храната и ви предупреждава, когато тя достигне предварително избраната температура. Освен това iGrill2 може да управлява няколко устройства с различни температурни настройки.

Вижте още: 12 уреда от кухнята на мечтите

Душ Kohler Moxie – 199.99 долара

Пеенето под душа се издига на друго ниво с помощта на това устройство, което е не само душ, но и високоговорител с bluetooth.

Така любимата ви музика буквално се стича заедно с водата. Водоустойчивият високоговорител има вградена акумулаторна батерия със седем часа живот и може да се зарежда с включен захранващия кабел.

Предлага се с четири различни покрития.

iFetch – 115 долара

Изобретен от тийнейджър, който се опитва да завърши домашното си, докато кучето му лае срещу него, подканвайки го да си играят, iFetch се занимава с домашния ви любимец, когато вие сте ангажирани.

Устройството изхвърля миниатюрна топка за тенис, идеална за малки кучета, на базата на настройките, които сте избрали. Кучето може да хване топката и да я пусне обратно в устройството, което ще я хвърли отново.

В момента текат предварителни поръчки за версията на iFetch с тенис топки за по-големи кучета.

Джаджата се продава с три топки за тенис и адаптер. Тя може да работи и на батерии, което ви позволява да я използвате и в парка.