Преживяхте Коледа и Нова година. Безспорно заслужавате почивка. Ето десет страхотни места, към които да се отправите през януари:

Картагета, Колумбия

Този риболовен град с впечатляваща колониална архитектура, красиви плажове и крайбрежни кафенета, сервиращи прясно уловена риба, се очертава като основна притегателна сила за туристите в Южна Америка.

Кейптаун, Южна Африка

Малко е мразовито, нали? А знаете ли, че през януари е лято в Кейптаун? Резервирайте бягството си от зимата и се възползвайте от невероятните плажове и звездната дегустация на вина в региона Franschhoek.

Ямайка

Сезонът на ураганите в Ямайка завършва през октомври, което прави този леснодостъпен карибски остров идеален за гореща зимна ваканция.

Кристално чисти плажове, тропически климат и величествени водопади – какво повече може да искате?

Патагония, Чили

Със сигурност времето в Патагония няма да е подходящо за плаж, но пък ще се насладите на покритите със сняг планини и близо 17 часа дневна светлина поради близостта на областта до Южния полюс.

Януари е перфектното време за опознаване на ледниците в Торес дел Пайне или за наблюдение на китове край полуостров Валдес.

Филипините

От май до октомври тези острови в Югоизточна Азия могат да бъдат потискащо топли с непредвидими тайфуни. Януари обаче бележи разгара на сухия сезон.

Вижте още: 29 от най-добрите места за посещение в Югоизточна Азия

Започнете пътуването си от Манила с една вълнуваща смесица от филипински, испански, китайски и американски култури. След това се отправете на юг до района Бикол, за да се насладите на водопади, вулканични кратери и горещи извори.

Чарлстън, САЩ

Разумни цени, лесно достъпен и безспорно романтичен - Чарлстън определено е един от най-добрите американски градове за посещение в разгара на зимата.

Когато не сте в плен на викторианската архитектура южно от Broad Street или не сърфирате по сергиите в Charleston City Market, можете да посетите звездните ресторанти, в които да опитате ньоки с рикота и агнешко болонезе.

Швейцарските Алпи

Не всички са любители на плажа. Ако си падате по снега и зимните спортове, градовете в Швейцарските Алпи са вашата януарска дестинация.

Сгушени между покритите със сняг планини, Цермат, Вербиер и Сейнт Мориц са три от най-очарователните ски селца в целия свят.

Езеро Тахо, САЩ

Европа не е на преден план? За любителите на ските и сноуборда идеалното местенце в Щатите е езерото Тахо.

Тук по Коледа е голяма навалица, но ако планирате посещението си през януари, когато училищните ваканции са свършили, ще намерите не само спокойствие, но и по-ниски цени.

Вижте още: Най-големите атракции в Калифорния

Финикс, САЩ

Финикс с неговите 325 слънчеви дни всяка година е значително по-приятен през зимата, освен това хотелите са по-евтини.

Градът е известен с минералните си извори, туризъм и голф, но наблизо е и една от най-големите световни забележителности - Гранд каньон.

Кауай, Хавай

Помислете за това: през януари на Хаваите е 33 градуса. Не ви ли се иска да сте там?