Ние всички искаме да оставим след себе си наследство, независимо дали това е любящо семейство, огромно състояние или нов световен рекорд.

Но в някакъв момент талантлив скулптор може да остане в историята със зле замислена статуя, която ще тероризира потомството му цяла вечност. Това пише сайтът cracked.com в началото на статията си със заглавие 8 статуи на прочути хора (които изглеждат абсолютно безумно).

В класацията е включен и паметникът на българския цар Самуил, разположен в центъра на София. Вижте кои са останалите статуи, заели място в нея:

Това е статуя на генерала от Конфедерацията Нейтън Бедфорд Форест, която е поставена на осмо място в класацията. Не е ясно защо лицето му е оформено по този начин.

Статуя на Люсил Бол. Тя е американска комедийна актриса с една от най-дългите кариери в Холувид.

За съжаление, човекът, който е проектирал паметника, най-вероятно е целял да изплаши почитателите й. Местните го наричат „Страшната Люси“.

Статуя на Джералд Форд. Това е 38-ият президент на САЩ и първият, който не е избран на избори.

Явно създателите му са искали да изглежда сякаш е от злато, но днес повечето хора го оприличават на статуя от Великденския остров.

Петото място в класацията заема паметникът на цар Самуил, който се намира в центъра на София. От сайта подчертават, че очите му светят „с вътрешна светлина“.

Това е гола статуя на Том Круз. Ако някога сте се чудили как изглежда гола любимата ви знаменитост, не е нужно да търсите порнографски снимки.

Ако имате достатъчно пари, можете да наемете Даниел Едуардс. Той вече е създавал концепции на голите Анджелина Джоли, Брад Пит, Бритни Спиърс, а дори и бюст на Хилъри Клинтън.

Статуя на Стив Джобс. Не е ясно какво е било вдъхновението, но изглежда, сякаш паметникът е телепортиран от друга реалност и някои части от него не са се материализирали.

Това е статуя на руския учен Евгени Михаелис и казахския поет Абай Кунанбаев, които са важни фигури в историята и изкуството на Казахстан.

На този паметник обаче двамата изглеждат като хобити, които си правят селфи.

Гигантската статуя на футболиста Кристияно Роналдо заема първото място в тази негативна класация. По време на откриването той заяви, че това е специален момент за него, но не обясни защо на статуята изглежда така, сякаш е в ерекция.