Всички собственици на автомобили Bugatti, които си търсят лодка от същата марка, вече могат да осъществят мечтата си.

Френският автопроизводител обяви партньорство с компанията за яхти Palmer Johnson за създаването линия луксозни моторници, проектирани по подобие на и вдъхновени от суперавтомобилите Bugatti.

Линията моторни лодки ще носи името Niniette, а моделите ще бъдат с дължина между 12.5 м и 26.6 м. Всяка лодка ще бъде в два цвята и ще бъде направена от карбонови нишки и титан. Те също така ще притежават част от извивките на класическите автомобили Bugatti.

Вжите още: Bugatti продаде 100 автомобила на цена от 2.4 млн. долара всеки

Най-евтинaта лодка ще бъде с цена от 2.2 млн. долара, докато по-големите версии ще струват над 3 млн. долара. За сравнение, новият модел на Bugatti Chiron се очаква се продава за 2.4 млн. долара, когато излезе на пазара през следващата година.

"Както и при спортните автомобили, дизайнерският екип на Bugatti прилага подхода 'формата следва представянето,'" се казва в прессъобщение на компанията.

Дизайнът, според Bugatti, има за цел да улови този на Bugatti Type 57 C Atalante, както и балансираните пропорции на Type 41 Royale.

Що се отнася до името на новата линия моторни лодки, Niniette е галеното име, с което основателят на Bugatti Еторе Бугати се е обръщал към дъщеря си Лидия.

Линията Niniette ще включва модели с три различни дължини. Моделът с дължина 12.5 м ще бъде с базова цена от около 2 млн. долара, докато цените при модела PJ63 Niniette, който ще е с дължина 19 м, ще започват от 3.5 млн. долара.

От компанията засега не съобщават цени за лодките с дължина от 26.5 м.

Проектът е част от новата инициатива на Bugatti за разрастване на марката извън автомобилната индустрия и навлизане в лайфстайл сферата.

Базираната в Монако Palmer Johnson е известна с високотехнологичия дизайн и иновативните материали на своите яхти.