Най-празничната зимна фиеста ще се завихри този уикенд в Банско, както повелява традицията. На 12 декември, в събота, курорт номер 1 у нас ще отпразнува откриването на ски сезон 2015/2016.

Големи награди, добро настроение, музика, игри и танци са само част от изненадите, които обещават организаторите.

Зимният празник ще започне още в 10 часа сутринта на Бъндеришка поляна. Организаторите са подготвили забавни игри, като най-големият късметлия, включил се в популярната игра „Ловци на съкровища”, ще си тръгне с чисто ново Audi A3.

Останалите състезатели също няма да останат без награди.

Специален гост в Банско ще бъде немската ски легенда Маркус Васмайер, който идва за първи път в България.

Той ще застане начеро на отбор от жадни за скоростно спускане скиори. Неговите съотборници, записали се в състезанието, ще се изправят срещу двата тийма на „местните” ветерани Марк Жирардели и Петър Попангелов.

Надпреварата, известна като „Влез в отбора на шампиона”, която ще противопостави три отбора от по 15 скиори, е толкова чакана от феновете и тази година, че само за 24 часа записалите се за участие няколко пъти надхвърлиха максималния капацитет на играта.

Все пак за ентусиастите остава шансът да се възползват от освободено място в последния момент, като за целта трябва рано да се качат на Бъндеришка поляна на 12 декември.

След като Банско беше отличен за трета поредна година като зимен курорт №1 в България, този сезон отново ще посрещне своите гости с впечетляващо шоу.

Освен големи награди и добро настроение в планината, организаторите са подготвили и продължение на купона в центъра на красивото градче.