Краят на годината традиционно е времето, когато технологичните издания прибягват до класацията на най-добрите устройства. Верни на тази традиция са от изданието Techno Buffalo, които правят класация на петте най-добри смартфона на тази година.

Вижте още: 10-те най-добри смартфона, които можете да закупите в момента

Ето ги и тях:

5. Moto X Pure

Моделът Moto X Pure бе кулминацията на производствената линия на Motorola - Moto X. Срещу само 399 долара, потребителите имат достъп до смартфон с изключителни възможности за персонализация.

Компанията е известна с това, че винаги е сред първите, които предоставят на потребителите си достъп до последната версия на операционната система Android.

Телефонът също така разполага с 21-мегапикселова камера и водоустойчив дизайнр, а дисплеят се отличава с високата си QHD-резолюция.

Сред малкото недостатъци на устройството е липсата на сензор за пръстови отпечатъци, характерни за повечето устройства от този ценови сегмент.

4. iPhone 6s/iPhone 6s Plus

Най-новите смартфони от Apple предоставиха нови възможности на потребителите. Най-значимата сред тях е чувствителния на натиск 3D-дисплей на устройството. Смартфонът продължава да се отличава с камера с много високо качество, много добра екосистема и висока производителност, които го правят и един от най-предпочитаните смартфони от най-висок клас.

В него са добавени и нови възможности като „Live Photos“, като смартфонът разполага с един от най-мощните процесори в света в момента.

3. BlackBerry Priv

Третото място може да изненадващо за мнозина, но то се пада на канадския производител BlackBerry, в лицето на неговия модел Priv. Това бе голямата изненада от силно затруднаната компания, която направи последния си голям залог.

Устройството разполага с най-добрата физическа QWERTY клавиатура на пазара, скрита зад слайдер.

Смартфонът има 21-мегапикселова камера и QHD-дисплей, като може да се зарежда безжично. Разполага с карта за разширяване на паметта и много издръжлива батерия. Търсенето на новото устройство бе толкова голямо при неговото представяне, че производителя все още не може да посрещне поръчките.

2. Galaxy S6 Edge Plus

И докато третото място до голяма степен еизненадващо, второто определено не е. Моделът на Samsung със заоблени краища бе революционен по отношение на дизайна си през тази година. Той предоставя на потребителите изключително добър екран и висока производителност, в съчетание с една от най-добрите камери на пазара в момента. Батерията на устройството също е завидна. Има възможност за бързо зареждане, както и за връзка с устройството за виртуална реалност Gear VR.

1. Nexus 6P

Устройствата от серията Nexus винаги са привличали вниманието на потребителите с това, че са първите проводници на новата операционна система Android. Този път обаче, новата версия надмина всички очаквания, с помощта на китайския производител Huawei.

Дизайнът му също впечатлява с тънките граници и висококачественото алуминиево тяло. В допълнение към това са 5.7-инчовия QHD-дисплей и изключителната камера с която устройството разполага. Говорителите са предни, което осигурява висококачествен звук, а цената му е едва 499 долара, или далеч под тази на конкурентите в класа.

Бонус модели

LG V10

Друг модел, който не попадат в класацията, но си струва да се спомене, е LG V10. Оборудван с две предни камери, разширяема памет и втори преден екран, устройството е с много добър QHD-дисплей и батерия, която издържа повече от ден.

Nexus 5x

Успешен наследник на модела Nexus 5, може да бъде открит в лицето на Nexus 5X. Камерата е 12.3-мегапикселова, а дисплеят е 5.2 FHD. Има и сензор за пръстови отпечатъци. Това го прави много добро предложение, срещу цената му от едва 329 долара.